Close button

На вихідних в Україні серйозно похолодає

На вихідних в Україні серйозно похолодає

Вихідні обіцяють принести в Україну похолодання - в середньому денна температура знизиться на 2-3 градуси, а вночі й взагалі можуть бути заморозки. Синоптики відзначають, що в суботу погода буде переважно суха і сонячна, а в неділю в більшу частину областей повернуться опади.

Прогноз на 24 квітня

У суботу в західних, центральних і північних регіонах почнеться зниження температури: вдень стовпчики термометрів піднімуться до +8...+10°C, до +11 вони повинні доповзти тільки у Вінницькій та Кіровоградській областях. Вночі на заході та півночі прогнозують "мінуси", -3...-1, в центрі трохи тепліше - +2...+5. У Південній і Східній Україні повітря прогріється до +13...+16° у світлий час і охолоне в середньому до 3-6 вночі (до +8 в Донецькій і Луганській областях), хоча на Миколаївщині теж можливі заморозки до -3...-1.

Невеликий дощ обіцяють в Чернігівській і Сумській областях. В інших регіонах - без істотних опадів, мінлива хмарність. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Фахівці попереджають, що в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Дніпропетровській та Харківській областях може випасти град, також можливі пориви вітру до 15-20 м/с, у зв'язку з чим в регіонах введуть Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки на дорогах. У всіх інших - "зелений".

Значна небезпека сходження лавин залишиться тільки на високогір'ях Івано-Франківщини. У гірських регіонах Львівщини та Закарпаття - помірна або низька ймовірність.

У Києві повинна бути похмура погода, вдень може пролитися незначний дощ. Вдень температура підніметься до +8...+10°C, а вночі - опуститься до -2...0. Швидкість вітру - 4-6 м/с.

bmoNR6Otygy99r.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 в суботу, 24 квітня. Фото: скріншот.

Прогноз на 25 квітня

У неділю в західній частині країни протягом дня повітря прогріється лише до +6...+8 градусів, на Закарпатті може бути до +10. Вночі воно охолоне до "березневих" -3...-1. Жителі центральних і північних регіонів можуть чекати стабільних 7-10 за Цельсієм у світлий час, хоча в темний і тут температура піде на 1-3 градуси в "мінус". На півдні обіцяють близько 12-15° протягом дня і +3...+5 вночі (до +7 в Криму). У східних і південно-східних областях термометри покажуть 11-13 вище нуля вдень і -3...-1 вночі, за винятком Запорізької області - там в темний час очікується +3...+5.

Дощ очікується в Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Закарпатській, Вінницькій, Житомирській, Одеській областях, а також у північних і центральних регіонах. У перших трьох - з мокрим снігом. В інших регіонах опади будуть або несуттєвими, або їх зовсім не буде. Вночі вітер південно-західний, вдень північно-західний, 5-10 м/с.

У зв'язку з різкими заморозками в західний, центральних і північних областях введуть ⅠⅠ (помаранчевий) рівень небезпеки на дорогах.

У Києві дощ вдень і ввечері. У світлий час повітря прогріється не більше ніж до +7...+9, а в темний охолоне до -3...-1. Швидкість вітру - 3-5 м/с.

8An8a50Uydy7Zm.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 в неділю, 25 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics