Close button

Тепліше, ніж зазвичай: синоптики розповіли про погоду у травні

Тепліше, ніж зазвичай: синоптики розповіли про погоду у травні

Українці можуть чекати на теплу погоду в травні. Так, середня температура повітря складе +15...+18°C, в горах близько +11...+13, що на 1-1,5 градуса більше, ніж середні показники по місяцю протягом багатьох років.

Такий прогноз опублікували синоптики Укргідрометцентру.

Очікується, що в західних областях протягом травня випаде 62-89 мм (в горах - до 134 мм) опадів, в інших регіонах - 28-50 мм, що відповідає багаторічним середнім показникам.

Протягом місяця температура може опуститися до -6...0, в Карпатах і в північно-східній частині країни - близько -10...-7, на узбережжі морів - не нижче 0...+3°C.

Абсолютний максимум - 31-37 градусів з позначкою "плюс", на півдні Одеської, в Луганській області й у Криму - до 38-39 за Цельсієм, в горах - не більше +22...+30°C.

Стійкий перехід середньодобових показників термометрів за +15°C в бік потепління очікується в другій декаді травня, на Закарпатті та півдні - у першій.

Під час великодніх свят в країні очікується дощова погода. Вночі в країні буде близько 6-8 градусів вище нуля, а вдень - в районі +14...+16.

Новини

Популярні теми форуму

analytics