Close button

Частину України заллє дощем: де залишиться суха погода

Частину України заллє дощем: де залишиться суха погода

В Україні очікується не дуже тепла, але переважно суха погода. Дощ, який обіцяють протягом дня, зосередиться тільки в центрі, на півдні та південному сході країни.

У вівторок, 27 квітня, у західних і південних областях протягом дня повітря прогріється до +8...+10 градусів, на Закарпатті, Херсонщині та в Криму - до 11-12 тепла. Вночі на заході заморозки до -3...-1, у Закарпатській, Миколаївській та Херсонській областях - в районі +2...+4, на Одещині та в Криму до 5 тепла. У центральних і північних регіонах у світлий час прогнозується 9-11 за Цельсієм, в темний також може похолодати до 1-3 морозу. На сході та південному сході країни термометри покажуть від 9 до 13 з "плюсом" упродовж дня і -3...-1 (до +5 в Запорізькій області) в нічний час.

В основному в Україні обіцяють сонячну погоду при легкій або середній хмарності. Дощ локалізується в Одеській, Миколаївській Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій і Донецькій областях, може зачепити Київщину, Харківщину, Крим. Вітер західний, вночі 3-5 м/с, вдень 5-10 м/с.

У зв'язку з нічними заморозками з ранку на дорогах буде небезпечно: в південних областях і Києві оголошується Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки, а в решті регіонів - Ⅱ (помаранчевий).

На високогір'ях Закарпаття зберігається значна загроза утворення та сходження лавин, в Івано-Франківській і Львівській областях небезпека оцінюється як помірна.

У Києві вірогідність опадів низька, але може пролитися незначний дощ. Вдень температура підвищиться до +7...+9°C, а вночі опуститься до -2...0. Швидкість вітру - 2-4 м/с.

Погода на 27 квітня, карта опадів, погода в Україні
Карта опадів, очікуваних о 14:00 у вівторок, 27 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics