Close button

Навіть не читав: чим вразила дисертація Іллі Ківи

Навіть не читав: чим вразила дисертація Іллі Ківи

Одіозний народний депутат Ілля Ківа захистив кандидатську роботу з державної роботи й тепер має можливість стати кандидатом наук. Однак як сама робота і "наукова" діяльність, що їй передувала, так і захист викликають суперечливі почуття і сумніви в тому, що Ківа хоча б читав своє творіння.

В деталях розбиралися журналісти Bihus.Info.

Відомо, що для захисту наукової роботи такого рівня необхідно мати публікації в авторитетних виданнях і брати участь в наукових конференціях. У Іллі Ківи ці позиції зазначені, однак під час перевірки з'ясувалося, що сторінок, на яких нардеп нібито розміщував свої матеріали, або зовсім не існує, або там вказана взагалі інша інформація.

Спори викликає і робота здобувача наукового ступеня з першоджерелами: левова частка (якщо не всі) цитат зарубіжних філософів і фахівців подані в переказі або коментарях українських вчених. А сам Ківа на питання про те, яких відомих вчених цитував, відповів ухильно: "І зарубіжних, і українських - деталі побачите на сайті".

Сюди ж можна додати велику кількість обірваних думок, розлогих фраз, які нічого не значать, і інших "перл", якими грішить не тільки Ківа, а й багато недобросовісних авторів наукових робіт.

Повну версію розбору дисертації дивіться далі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics