Close button

В Україні очікується теплий сонячний день

В Україні очікується теплий сонячний день

Хмари покинуть Україну, а на їх місце прийде тепла й практично безхмарна погода. Однак "ідеальну" картину зіпсують нічні заморозки, очікувані в більшій частині областей.

У середу, 28 квітня, на заході, півночі, в центрі країни, а також у Харківській та Одеській областях протягом дня прогнозують +11...+13 градусів, а на Закарпатті - до +16. Водночас вночі тут має бути від -4 до нуля, і тільки в Дніпропетровській області стовпчики термометрів доповзуть до відміток у +1...+3. У східних регіонах у світлий час повітря прогріється до 12-14 за Цельсієм (до +16 в Запорізькій області), в темний же охолоне до +2...+5. У південних областях та Криму протягом дня потеплішає до 13-16 з "плюсом", вночі на материковій частині заморозки до -2°C, в Криму - до 6 тепла.

Вдень у всіх областях очікується суха, злегка хмарна погода. Вночі в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях може пролитися дощ із мокрим снігом. Вітер в темну пору західний, у світлу - південно-західний, 3-8 м/с.

Через різкі заморозки в усіх регіонах, крім Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини, встановиться Ⅱ (помаранчевий) рівень метеорологічної небезпеки. У зазначених областях - Ⅰ (жовтий). У Криму безпечно, "зелений" рівень.

У східній частині гірських районів Закарпаття фахівці обіцяють значний рівень небезпеки лавиноутворення. На інших ділянках даного регіону, а також на Івано-Франківщині та Львівщині ризики помірні.

У Києві ясно або легка хмарність. Днем столичне повітря прогріється до +11...+13°C, а вночі, так само як і в інших регіонах, потрапить під заморозки й охолоне до -3...-1. Швидкість вітру - 1-3 м/с.

sp64tu31do_big.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 у середу, 28 квітня. Фото: скріншот

Новини

Популярні теми форуму

analytics