Close button

Гандбол: сьогодні Україна зіграє з Чехією

Гандбол: сьогодні Україна зіграє з Чехією
Фото: ФГУ

Сьогодні, 28 квітня, чоловіча збірна України з гандболу у Запоріжжі зіграє з національною командою Чехії у рамках відбору на ЧЄ-2022, повідомляє ФГУ.

 У попередніх іграх відбору на чемпіонат Європи-2022 українці здобули 5 очок, але найважливіші здобутки мають бути зроблені зараз – у матчах двох заключних турів проти збірної Чехії, що пройдуть 28 квітня  в Україні та 2 травня на виїзді – у Брно. Результати цих поєдинків стануть вирішальними у боротьбі за вихід на чемпіонат Європи.

Збірна України розпочала збори у Запоріжжі ще 23 квітня, але у повному складі зібралась за день до гри. На жаль не вдалось уникнути втрат. Воротар Антон Терехов прибув до Запоріжжя, проте у матчах з Чехією він не зіграє через травму, якої зазнав у матчі чемпіонату Польщі перед виїздом до збірної. В лазареті залишається Станіслав Жуков. Натомість готовий зіграти Олександр Тільте, який через карантинні обставини ще не брав участі у матчах поточного відбору. Також у строю один з найкращих снайперів збірної Андрій Акіменко. 

Збірна Чехії недорахувалась кількох провідних своїх виконавців. Вибули результативний правий півсередній Станіслав Кашпарек, основний голкіпер Томаш Мрква та "дирижер" атак Томаш Бабак. Тим не менш склад чеської команди виглядає доволі потужно - у ньому відразу п`ятеро предcтавників німецьких клубів. 

 Раніше збірні України та Чехії зустрічались чотири рази: тричі перемагали чехи, одного разу успіх був на боці нашої команди, коли в квітні 2017 року "синьо-жовті" вдома подужали суперників: 26-23. Востаннє суперники грали один проти одного у січні 2020 у фінальній частині чемпіонату Європи. Той матч завершився на користь Чехії: 23-19.

Нагадаємо, Україна зіграла 4 матчі та займає друге місце у групі 3, на 1 бал поступаючись Росії, в якої 6 очок. В активі  Чехії 3 бали після 3 матчів. 

Матч Україна - Чехія почнеться о 18-00 за київським часом у запорізькому ПС "Юність". В прямому ефірі зустріч покажуть телеканали "Sport 1", "XSPORT" та "MostVideo". 

Новини

Популярні теми форуму

analytics