Close button

Міжбанк: долар припинив падіння

Міжбанк: долар припинив падіння

Уже третій день поспіль активність на міжбанківському валютному ринку залишається на невисокому рівні.

Вчора в рамках виплати компенсації ПДВ Держказначейство направило експортерам 4,6 млрд гривень, і ті сьогодні різко скоротили обсяг пропозиції валюти. На щастя, нерезиденти припинили продаж ОВДП на вторинному ринку, тому попит на валюту з їх боку зменшився в рази. А вдалий аукціон з розміщення нових ОВДП, який Міністерство фінансів провело вчора, дозволяє припустити, що гривня від сьогоднішнього погашення цінних паперів буде хоча б частково використана для оплати вчорашніх придбань, що також знизить тиск на валютний ринок. У першій половині торговельної сесії угоди на міжбанку проходили у вузькому діапазоні 27,77-27,80 гривень, і періодичні перекоси між попитом і пропозицією не привели до різких коливань котирувань.

Не встигли котирування на міжбанку припинити зниження, як завмер на місці цінник на готівковий долар. Сьогодні оптові обмінні пункти столиці продають готівкового «американця» по 27,75-27,78 гривень. На жаль, наші надії на продовження зниження цінника поки не виправдалися.

Євро на FOREX сьогодні знову намагається розвинути корекцію, але на рівні 1,2055 долара його як і раніше активно купують. Готівковий євро в столиці сьогодні продають по 33,45-33,47 гривень. Опуститися нижче поки не виходить, євро, що подешевшав, почали добре купувати.

Російський рубль в середу зміцнився з 75 до 74,65 рублів за долар, але на ціну готівкового рубля це ніяк не вплинуло. Як і вчора, він продається в широкому діапазоні 3,70-3,73 гривні за 10 рублів, а невеликі обсяги можна купити по 3,68 гривні за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics