Close button

До +18 градусів: в Україну повертається весняне тепло

До +18 градусів: в Україну повертається весняне тепло

В Україні продовжиться потепління. Синоптики очікують, що вдень повітря прогріється до +18 градусів, а нічні заморозки, що тероризують країну, нарешті відступлять. В окремих регіонах прогнозують незначні опади.

У четвер, 29 квітня, по всій країні, крім північних областей, термометри покажуть +15...+17°C протягом дня. У Закарпатській, Івано-Франківській, Одеській областях та в Криму температура може піднятися і до 18-19. Вночі ситуація буде відрізнятися: жителі західних і центральних регіонів, а також Дніпропетровщини та Запоріжжя можуть чекати в середньому 1-3 градуси з "плюсом", а східних - з "мінусом". На Закарпатті та півдні України в темну пору доби не нижче 5 тепла, хоча може бути й +8. У північних областях у світлий час температура підніметься лише до +13...+15 вдень і опуститься до 1-3 (на Сумщині з "мінусом") вночі.

У більшості українських регіонів буде ясна або злегка хмарна погода. "Шалена" хмаринка може заглянути в Закарпатську, Львівську, Чернівецьку, Херсонську області та Крим. Дощ, якщо він буде, очікується незначний. Вітер південно-східний, вночі 5-10, вдень 7-12 м/с.

На дорогах буде безпечно - "зелений" рівень по всій країні.

Значна сніголавинна небезпека прогнозується на високогір'ї Івано-Франківської області. На інших українських ділянках Карпат подібна загроза оцінена як помірна.

У Києві ясно або легка хмарність, ймовірність опадів вкрай низька. Вдень температура підніметься до +13...+15°C, а вночі опуститься до +1...+3. Швидкість вітру - 4-6 м/с.

x8n4e92czt_big.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 у четвер, 29 квітня. Фото: скріншот

Новини

Популярні теми форуму

analytics