Close button

Міжбанк: підготовка до кінця місяця

Міжбанк: підготовка до кінця місяця

Близькість кінця місяця призвела до активізації операцій на міжбанківському валютному ринку.

Причому виявилося, що краще до «довгих вихідних» приготувалися імпортери: вони заздалегідь зробили необхідні покупки і оплатили контракти. А ось експортери явно сподівалися на виплату відшкодування податку на додану вартість, яка хоч і почалася позавчора, але проходить далеко не такими швидкими темпами, як хотілося б представникам бізнесу.

У підсумку з початком торгів четверга виявилося, що бажаючих продати валюту набагато більше, ніж покупців. Позначився і той фактор, що нерезиденти трохи заспокоїлися і призупинили продаж ОВДП на вторинному ринку. Таким чином, один із сегментів покупців випав, і баланс змістився в бік підвищеної пропозиції. Завдяки цьому котирування опустилися в район 27,72-27,76 гривень, де і укладалися угоди всю першу половину торгової сесії.

Слідом за безготівковим, поспішаючи і обганяючи його, пішов вниз і цінник на готівковий долар. Ще вчора мінімальна ціна, за якіою оптові обмінні пункти віддавали готівкового «американця», трималася на рівні 27,75-27,76 гривень, а вже сьогодні до обідньої перерви в Києві вільно можна було купити великі обсяги долара по 27,70 гривень. А невеликі суми, як повідомили порталу «Курс України», можна було знайти навіть по 27,69 гривень (але така ціна ще рідкість на ринку).

Зростання євро на FOREX сьогодні зупинилося на позначці 1,2150 долара. Вище піднятися не вдалося, тому що долар, що подешевшав почали активно брати, продаючи англійські фунти, японські єни і звичайно ж євро. Тому євро трохи скорегував своє зростання і опустився до позначки 1,2109 долара. Готівковий євро в столиці вранці продавали по 33,55-33,56 гривні, але до обіду цінник опустили синхронно зі зниженням готівкового долара до 33,47-33,50 гривень.

Російський рубль в першій половині дня четверга продовжив зміцнення і виріс до 74,20 рублів за долар. Готівковий рубль також подорожчав на 2 копійки: сьогодні його продають по 3,72-3,75 гривні за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics