Close button

Що очікується на валютному ринку в п'ятницю (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в п'ятницю (Оновлено)

Останній день квітня на міжбанківському валютному ринку пройде відносно спокійно.

Клієнти банків уже практично завершили свої операції; продавати й купувати валюту сьогодні в основному будуть самі банки з метою вирівнювання валютної позиції відповідно до вимог Національного банку. Різкі стрибки безготівкового долара в такі дні малоймовірні; активна частина торгів завершиться вже до 14 години дня. Далі угоди будуть проводити лише ті банки, чиїм клієнтам знадобилося в останній момент зробити якусь операцію, але таких сьогодні буде небагато.

Відкриття торгів п'ятниці очікується на рівні 27,70 / 27,75 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно.

Якщо на міжбанківському валютному ринку сьогодні сюрпризів не передбачається, то на готівковому в останній день місяця і перед настанням «довгих вихідних» може бути цікаво. На початку дня зниження цінника на готівкового «американця» продовжиться синхронно зі зниженням на міжбанку, а вже до 11-12 години може початися зворотний процес: представники бізнесу будуть намагатися оперативно конвертувати готівкову гривневу виручку у тверду валюту, до них приєднаються і ті представники населення, які побояться на кілька днів залишатися в гривні. Тому попит на валюту до обіду зросте, і це відіб'ється на котируваннях. Стартувати продаж долара в столиці буде з 27,70 гривень. Потім є шанс побачити цінник на продаж готівкового «американця» на рівні 27,67-27,68 гривень, але вже до обіду ціна знову повернеться до позначки 27,70, а до вечора може підрости ще на 2-3 копійки.

Євро на ринку FOREX у четвер досягло позначки 1,2150 долара, а потім скорегувалось до 1,2101 долара. Вранці п'ятниці євро торгується у вузькому діапазоні 1,2114-1,2126 долара. В останній день місяця можливі різкі коливання на міжнародних ринках, тому що і великі банки, і дрібні спекулянти будуть закривати свої позиції і фіксувати прибуток (або збитки) перед кінцем місяця. Імовірність повернення євро нижче рівня 1,21 зберігається. Готівкове євро в Україні буде більше звертати увагу на готівковий долар. Сьогодні вранці євро в Києві почнуть продавати в районі 33,50-33,52 гривень. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Є шанс, що до обіду готівкове євро подешевшає на кілька копійок.

Зниження напруженості на кордоні з Україною і зростання світових цін на нафту продовжують надавати підтримку рубля, який у четвер виріс до п'ятитижневого максимуму - 74,20 рубля за долар. Вранці п'ятниці він торгується в діапазоні 74,66-74,82 рубля за долар. У Києві готівковий рубль вчора продавали по 3,72-3,75 гривень за 10 рублів. Сьогодні діапазон цін розшириться до 3,70-3,75 гривень за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics