Close button

Топ-10 речей, що знадобляться після появи малюка в домі

Топ-10 речей, що знадобляться після появи малюка в домі

Залежно від  поглядів на життя та певного психологічного настрою майбутні батьки бувають двох категорій: ті, які купують все заздалегідь, і ті, які бігають по магазинах уже в перші дні після народження малюка. Але в обох випадках і тим, і іншим, потрібен приблизно однаковий список речей, які будуть необхідні для крихітки. Якщо необхідно швидко зробити замовлення дитячих речей, то найлегше це зробити онлайн за пошуком все для малюків та не витрачати час на походи по магазинах.

Отже, які ж речі будуть найнеобхіднішими для малюка в перші  місяці та роки життя?

1. Дитяча коляска.

Це найперший транспортний засіб для немовляти, він має бути затишним та зручним, адже  дитина буде проводити в ньому дуже багато часу. Особливу увагу зверніть на надійність ходової частини, особливо на матеріал, з якого виготовлена рама, він має бути міцним та водночас легким. Це надзвичайно важливо для мам, які власноруч будуть підіймати коляску в будинку, де немає ліфта. Класичний варіант – коляска-люлька на чотирьох колесах, але є і триколісні моделі. Зовнішній матеріал, з якого виготовлена сама люлька, має добре захищати від дощу та вітру. Зазвичай коляска для найменших потрібна до шести місяців, а далі малюку стає вже нецікаво в ній знаходитись, коли він сам може добре сидіти, і тоді виникає необхідність придбання варіанту для прогулянок. В ній малюк вже може сидіти та пізнавати навколишній світ. Сучасні виробники пропонують три види дитячих колясок:

  • класична коляска-люлька;
  • коляска для прогулянок;
  • трансформер (може шляхом розкладання перетворюватися на варіант для прогулянок);
  • комплект 2 в 1 (перший блок – люлька, другий блок для прогулянок, призначений для дітей від 6-ти місяців);
  • комплект 3 в 1; (в комплект входить ще й автокрісло).

Кожен варіант має свої переваги, а вибір залежить від індивідуальних особливостей окремо взятої сім’ї.  Добре, якщо в комплекті є також антимоскітна сітка, захисний чохол, сумка, муфта для рук  та  багажне відділення для речей. 

2. Ліжечко.

Ліжечко краще обрати з дерева, адже це екологічно чистий матеріал. Матрац має бути якісний та не надто твердий чи м’який. Дерев’яне ліжечко – це класичний варіант, але також великою популярністю користуються ліжка-манежі, які призначенні не тільки для сну, а й для ігор малечі. Для батьків буде зручнішим ліжечко з відділами для дитячих речей. Це економить простір кімнати, особливо, якщо не плануєте придбання спеціального комода. Є ліжечка з системою маятникових коливань, що допомагає заколисати малюка. Це також полегшує життя батьків. 

139kldrvwh_big.jpg

3. Постільна білизна.

Постільну білизну краще обирати з натурального матеріалу, найкраще з бавовни. Це екологічно чистий та комфортний матеріал. Також доречним буде комплект захисних бортиків для ліжечка, з ними малюку буде затишно та безпечно. А який кольоровий принт вибрати – це простір для фантазії батьків. Ще затишності ліжечку надає балдахін, який закріплюють над ним. Але він потрібен діткам десь  до 6-місяців, потім він буде перешкоджати пізнавати навколишній світ.

4. Автокрісло.

Якщо плануєте подорожувати з малюком на автомобілі, то необхідно придбати ще й автокрісло, адже подорож для малюка має бути перш за все, безпечною. Та і для дорослих так буде зручніше.  Автокрісла для дітей діляться залежно від віку.

5. Зволожувач повітря.

Це дуже важливий прилад для підтримання оптимальної вологості повітря в дитячій кімнаті, адже через недостатній рівень вологи відбувається пересушування слизових оболонок дихальних шляхів, що провокує зниження імунітету дитини.  Особливо це стосується сімей, які мешкають у багатоквартирних будинках з централізованим опаленням. Оптимальна для немовляти вологість повітря в кімнаті – 50-70%.

6. Ванночка для купання

Спочатку малечу потрібно купати в невеликій кількості кип’яченої води, тому для перших водних процедур потрібна звичайна дитяча пластмасова ванночка. Але чим швидше Ви привчите дитину до звичайної дорослої ванни, тим краще вона адаптується до дорослого життя.

7. Манеж.

Також допомогти розважати малюка та привчати його до самостійності допоможе манеж, адже в ньому малюк може сам без сторонньої допомоги безпечно вчитися  стояти чи сидіти, а також гратися. Цей предмет  Вас дуже виручить, але до того часу, поки дитина не навчиться самостійно з нього вилазити. 

os9_5_2_th_big.jpg

8. Дитячий посуд.

Малюку також знадобиться дитячий посуд, навіть якщо він знаходиться на грудному вигодовуванні, адже при введенні прикорму потрібні будуть пляшечки для годування. Далі буде потрібен спеціальний поїльник, він дуже зручний і рідина з нього не проливається, тому дитина із задоволенням буде пити з нього сама. Потім необхідним буде набір з тарілки, чашки та ложки. Головне, щоб все було виготовлене з безпечних сертифікованих матеріалів і не шкодило здоров’ю малюка. Тарілки в таких наборах виготовляють з антиковзаючим дном або з дном на присосці, що дуже практично, коли дитина буде вчитися їсти сама. А ложечка має зручну анатомічну форму. Також яскраве різнокольорове забарвлення посуду сприятиме гарному апетиту Вашого малюка.

9. Стілець для годування.

Одним з найнеобхідніших товарів для дітей є стілець для годування, адже він потрібен з моменту, коли дитина зможе добре самостійно сидіти і приблизно до трьох років. В ньому малюк може не тільки споживати їжу, але і гратися, малювати, складати конструктори, пазли та ще багато іншого. Стільчик краще обирати на колесах для зручності переміщення. Та з матеріалів, які легко миються, тому що мити його буде потрібно дуже часто. Зверніть увагу на  ремені безпеки, вони повинні бути надійними, щоб малюк не зміг самостійно вибратися і безпечно було ненадовго його там залишати. Є моделі з дерева, або металу та пластику. Краще, якщо стільниця буде пластикова, таку легше мити. 

10. Горщик.

Це також незамінний атрибут при переході дитини в доросліше життя. Вважається, що горщик потрібно придбати заздалегідь, ще до того, як вона починає звикати робити свої справи на ньому, та починати ознайомлювати з ним, коли  зможе впевнено самостійно сидіти. Але безпосередньо привчати малюка потрібно поступово, без примушувань, щоб це не стало для нього стресом. Всьому свій час, тому не потрібно прискорювати події, якщо дитина ще не готова. Цей процес потребує багато уваги та сил від батьків. 

p8a9t2o0l3_big.jpg

Сам горщик повинен зовні подобатись малюкові та ні в якому разі не лякати його. Зараз є багато цікавих моделей, є навіть з музичним супроводом для заохочення дитини. Горщики виготовляють різної форми для хлопчиків та дівчаток через різні  анатомічні особливості. Важливо, щоб цей предмет був зручним, його було легко мити та дезінфікувати.

Весь набір необхідного для кожного малюка свій, але ніякі речі, які б гарні та якісні вони не були, не замінять любові та турботи батьків, а це для малечі найголовніше.

Новини

Популярні теми форуму

analytics