Close button

Як підібрати базовий набір косметичних засобів?

Як підібрати базовий набір косметичних засобів?

Чи може сучасна жінка обходитися без косметики? Навряд. В умовах сьогодення дівчатка ще з дуже юного віку починають цікавитися та користуватися косметикою. І неважливо, який у Вас спосіб життя чи вид зайнятості, сьогодні виробники  можуть запропонувати косметичні продукти на всі випадки життя. Але дуже важливо не розгубитися в усьому цьому розмаїтті прекрасного та знайти саме ті засоби, які підходять саме Вам та користуючись якими, Ви будете відчувати себе привабливою та неповторною. 

В наш час придбати косметику можна як у стаціонарних магазинах, так і онлайн, що дуже зручно, варто лише задати пошуковий запит: декоративна косметика купити - серед знайдених результатів знайти потрібні позиції. Це дуже швидко і просто. І економить купу часу та енергії, адже не потрібно ходити по магазинах.

Перш ніж перейти до опису складових безпосередньо базової косметички, поговоримо спочатку про саму косметичку.

Неважливо, з чого вона буде виготовлена: з текстилю, пластика чи екошкіри – вона має приносити своїй власниці естетичне задоволення, тобто піднімати настрій уже своїм виглядом. Також суттєве значення має функціональність, тобто нею має бути зручно користуватися. Сучасна індустрія краси пропонує також для зберігання косметичних засобів спеціальні органайзери з великою кількістю відділень, у яких можна зручно розмістити все необхідне.

Перейдемо безпосередньо до наповнення самої косметички. Що ж там має бути?

1. Тональний крем.

Це саме той незамінний продукт косметичного ринку, без якого не обходиться жоден макіяж, будь то професійний чи любительський. Саме рівний, бездоганний тон обличчя справляє найголовніше враження у оточуючих. На фоні бездоганної шкіри інші деталі макіяжу виглядають більш виграшно. На сьогодні тональний крем може бути частиною ранкового догляду за шкірою, це СС та ВВ - креми, які не тільки зволожують та матують шкіру, а ще й приховують недоліки. Також тональний засіб підбирайте залежно від потреб шкіри: зволожуючий, матуючий, сяючий, з вологим чи матовим фінішем, коригуючий для проблемної шкіри. Ще він може бути з більш легким, прозорим або зі щільним покриттям. Вибирайте тон, який буде максимально непомітний на шкірі та надасть обличчю сяючого вигляду.

2. Пудра. 

Вона потрібна для закріплення макіяжу та щоб усунути жирний блиск на обличчі протягом дня. Вибирайте пудру залежно від своїх потреб: компактна підійде для коригування макіяжу на роботі чи якщо Ви не вдома, а розсипчаста – для закріплення тону в процесі нанесення макіяжу, але її не дуже зручно носити з собою. Цей косметичний продукт на сьогодні має статус  легендарного, адже першу пудру винайшли ще жителі давнього Єгипту, і тоді вона слугувала для відлякування злих духів, а пізніше її почали використовувати як косметичний засіб. Сучасні пудри за ефектом бувають:

  • матові;
  • сяючі;
  • прозорі.

 Кожен вид має інший фініш на шкірі.

3. Рум’яна.

Це той незамінний засіб, який здатний швидко освіжити образ та надати обличчю ефекту «я тільки - но повернулася з відпочинку». Сучасні рум’яна виготовляють в різних формах: компактні, запечені, мінеральні, рідкі, в стіку чи в тюбику. Серед цього різноманіття  Ви можете вибрати ті, якими буде найзручніше користуватися. Колір  підбирайте, залежно від типу зовнішності: для блондинок підійдуть більш рожеві відтінки, а для брюнеток та жінок зі смаглявою шкірою – персикові та сливові. Також текстура може бути матовою чи з ефектом сяйва.

et_8wzy05s_big.jpg

4. Олівець або тіні для брів.

Зараз еталоном є густі, виразні та максимально природні брови, тож без їх оформлення у макіяжі не обійтися. Це своєрідне «обрамлення» обличчя. Найпростіше для цього використовувати олівець, але сучасна індустрія краси пропонує придивитися і до інших засобів: це тіні, помади, пудри. Тут важливо правильно вибрати свій відтінок: для блондинок підійдуть пшеничні та світло-сірі відтінки, а от шатенкам та брюнеткам слід звернути увагу на коричневі, сіро-коричневі та чорний відтінки. Брови мають бути на декілька тонів світлішими або темнішими за волосся. Так образ буде виглядати природно.

5. Тіні для очей. 

Почесне місце в оформленні макіяжу посідають тіні для очей.  Куди ж без них? Це незамінний інструмент в доповненні образу, який  в умілих руках здатен підкреслити колір очей, глибину погляду, візуально збільшити очі, зробити їх більш виразними та сяючими. Обирайте тіні, залежно від кольору рогівки ока: зеленооким підійдуть зелені, золоті, бронзові відтінки, блакитнооким слід вибрати тілесні, блакитні, сірі тіні. До карих очей пасують фіолетові, сині, смарагдові відтінки. Але не все так однозначно. При виборі тіней треба також враховувати колір шкіри, брів та волосся, адже все це створює повний та гармонійний образ. Залежно від бажаного ефекту Ви можете обрати  матові або ж сяючі тіні. А спосіб нанесення – сухий чи вологий дозволить зробити ледь помітний чи насичений макіяж.

6. Туш для вій.

Це інструмент для надання ще більшої виразності та відкритості погляду. З її допомогою можна подовжити, підкрутити вії, зробити їх більш густими. Вибирайте туш відразу з кількома ефектами – так буде простіше досягти бажаного результату. Для повсякденного макіяжу добре підходить коричнева чи сіра туш, а для вечору краще обрати драматично-чорну. Для найкращого нанесення добре припудріть вії, так вона ляже рівномірно та зробить їх густішими. 

p7ojxrjd2a_big.jpg

7. Помада або блиск.

Найпопулярнішим та найдавнішим видом декоративної косметики є губна помада, яка була винайдена більш ніж 5000 років тому в Месопотамії. Також великою популярністю користувалася вона у жінок древнього Єгипту, а вони, як відомо, знали багато секретів краси. І в умовах сьогодення помада служить фінальним штрихом макіяжу та допомагає зробити губи більш спокусливими. Якщо хочете зволожити губи – користуйтеся зволожуючою помадою, а для більш виразного ефекту більше підходить матова.  Вибір кольору-справа дуже індивідуальна, адже тут грають роль дуже багато факторів: починаючи від обставин, для яких призначений макіяж, до типу зовнішності. Але існують деякі основні правила вибору кольору помади залежно від типу зовнішності: блондинкам пасують рожеві, червоні, малинові  відтінки, шатенкам та брюнеткам – персикові, нюдові, коричневі, сливові та вишневі. Великою популярність користуються також блиски для губ, вони допомагають візуально збільшити їх та доглядають за ними.

8. Незамінним помічником для створення макіяжу є олівець для губ купити який бажано під кожен відтінок помади, якою користуєтесь. Він має бути ледь темнішим або зливатися з її тоном. Служить для надання виразності контуру губ та не дає розтікатися помаді чи блиску.

9. Інструменти.

Без якісних та зручних  інструментів для виконання макіяжу також не обійтися, тому у Вашій косметичці повинні бути хоча б найнеобхідніші: щіточка чи спонж для тонального крему, щіточка для рум'ян, для тіней та для брів.

Ось таким є арсенал найнеобхідніших  косметичних засобів, за допомогою якого можна виконати як повсякденний, так і святковий макіяж. А придбати більше чи менше  -  вибір за Вами, адже всі жінки такі різні...

Новини

Популярні теми форуму

analytics