Close button

В ОП ведуть переговори про візит Байдена до Києва

В ОП ведуть переговори про візит Байдена до Києва

Керівник Офісу президента назвав "великою" ймовірність візиту американського лідера до України в цьому році, повідомляє Кореспондент.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що зустріч президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського може незабаром відбутися. Про це в четвер, 6 травня, повідомив Офіс президента.

Єрмак повідомив, що питання зустрічі двох президентів обговорювався під час сьогоднішнього візиту в Україну державного секретаря США Ентоні Блінкена.

"Поки немає конкретної дати зустрічі Зеленського і Байдена, але є підстави вважати, що ця зустріч незабаром відбудеться, оскільки є зацікавленість на високому рівні - і з боку українського президента, і ми почули від держсекретаря про таку зацікавленість з боку президента Байдена", - сказав він.

Єрмак також додав, що в Офісі президента сподіваються, що Байден прибуде до Києва в цьому році, оскільки Україна в 2021 році буде відзначати 30-річчя незалежності.

"Тому є велика надія побачити президента Байдена в Україну в цьому році", - додав Єрмак.

Глава ОП також повідомив, що Ентоні Блінкен розповів про ті кроки, які продовжують здійснювати США, щоб зняти напругу, яка останнім часом зростало в українських кордонів через концентрацію російських військ. І хоча Росія під тиском західних партнерів України відвела частину своїх сил, загроза ескалації поки зберігається.

Новини

Популярні теми форуму

analytics