Close button

Міжбанк: долар припинив падіння

Міжбанк: долар припинив падіння

Незважаючи на стабільне перевищення числа продавців над числом покупців на міжбанківському валютному ринку, вартість безготівкового долара до кінця обідньої перерви так і не змогла опуститися нижче рівня 27,60 гривень: віддавати дешевше цієї ціни продавці навідріз відмовляються.

У той же час охочих купити в першій половині дня вистачало. Практично всі угоди були укладені в діапазоні 27,60-27,63 гривень. Серед продавців валюти сьогодні виділяються «держбанки», серед покупців на початку торгової сесії був помічений Citibank і представники агросектору. В цілому, торгівля менш активна, ніж у попередні дні, що властиво для п'ятниці: до 14:30 обсяг угод в системі Bloomberg навіть не досяг 100 млн доларів.

Більш динамічно сьогодні розвиваються події на готівковому валютному ринку. У той час, як вранці в Києві долар продавали по 27,67-27,68 гривень, вже до кінця обідньої перерви цінник на готівкового «американця» опустили до 27,63-27,65 гривень. Навіть близькість вихідних сьогодні не сприяла появі скільки-небудь серйозного попиту, а от бажаючих продати валюту за гривню, як завжди, було багато.

Зростання євро на FOREX сьогодні зупинилося на позначці 1,2126 долара. Вище піднятися не вдалося. Що стосується готівкового євро, він слабо відреагував на зростання на світових ринках. Куди більш істотним була реакція на зниження цінника на готівковий долар: як тільки долар подешевшав до 27,65 гривень, цінник на готівковий євро також поповз вниз. В обід і після нього євро в столиці можна вільно купити по 33,35-33,37 гривень.

Російський рубль в першій половині дня п'ятниці торгується в досить вузькому для нього діапазоні 73,85-74,15 рублів за долар. Ціна готівкового рубля в столиці третій день поспіль завмерла на позначці 3,70-3,72 гривні за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics