Close button

У вівторок на Україну чекатимуть грози та похолодання

У вівторок на Україну чекатимуть грози та похолодання

В Україну йде потужний циклон, який принесе не тільки мокру погоду, але й грози на всю територію країни. На температуру повітря це теж вплине – у середньому, у всіх регіонах буде на 2-3 градуси холодніше, ніж було до цього.

У вівторок, 18 травня, в західних областях похолодання буде найбільш відчутним: в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях вдень очікується не більше +14...+17 градусів, в інших регіонах повітря може прогрітися до 19-20. Вночі в цій частині країни прогнозують близько +9...+11°C, у Вінницькій і Житомирській областях - до 11-13. У центрі та на півдні термометри покажуть 18-20 градусів тепла, на Полтавщині та Дніпропетровщині тепліше, до +22. Вночі показники будуть коливатися в межах 9 і 14 з позначкою "плюс". Жителі північних і східних областей можуть розраховувати на 20-22 за Цельсієм (до +24 в Донецькій і Луганській областях) у світлий час і 12-15 у темний.

По всій країні протягом доби буде лити дощ середньої або слабкої інтенсивності, не виключаються грози, шквальний вітер і град. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

По всій країні оголошується Ⅰ ("жовтий") рівень метеорологічної небезпеки. В Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській і Донецькій областях фіксують надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

На високогір'ї Закарпаття обіцяють низький рівень ризику лавиноутворення. У всіх інших гірських ділянках сезон сходження лавин оголосили закритим.

У Києві прогнозують дощ з грозою. Вдень температура підніметься до +18...+20°C, вночі опуститься до +12...+14. Швидкість вітру - 2-3 м/с.

YmEZg1kTMOJDO2.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 у вівторок, 18 травня. Скріншот: Meteobar

Новини

Популярні теми форуму

analytics