Close button

Грози відступають: де в Україні прогнозують суху погоду

Грози відступають: де в Україні прогнозують суху погоду

Грози відступають: у переважній більшості східних, деяких західних і північних регіонах можна чекати сухої погоди, а кількість опадів, які все-таки випадуть, скоротиться по всій Україні.

У четвер, 20 травня, на заході країни в середньому обіцяють +15...+17°C протягом дня, хоча у Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях прохолодніше. Вночі тут буде від 8 до 12 градусів. У північних, центральних і південних регіонах ситуація буде приблизно однакова: у світлий час повітря прогріється до 17...19 з "плюсом", а в темний - охолоне до 10-12. Прохолодніше буде в Чернігівській та Одеській областях - вдень не більше 14-17 вище нуля. У Криму ж, навпаки, тепліше: 21-23 вдень і 10-12 вночі. Жителі сходу і південного сходу країни побачать на своїх термометрах 19-22 градуси протягом дня і близько 10-12 після заходу сонця.

У Луганській, Донецькій, Запорізькій областях і в Криму опадів не очікується. По всій північній частині країни, Житомирській, Рівненській, Волинській, Тернопільській областях вдень опадів бути не повинно, але дощ може пролитися вночі. Найбільш "мокрими" виявляться південні та крайні західні (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська) області - там дощ, подекуди з грозою, обіцяють з великою ймовірністю. У решті регіонів прогнозують незначний дощ або похмуру, але суху погоду. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

У зв'язку з негодою по всій країні буде встановлено Ⅰ (жовтий) рівень метеорологічної небезпеки.

У Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У Києві мінлива хмарність, можливий нічний і ранковий дощ. У світлий час столичне повітря прогріється до +16...+18°C, в темний - охолоне до +10...+12. Швидкість вітру - 5-7 м/с.

MAjkd7MSkPgN1r.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 у четвер, 20 травня. Скріншот: Meteobar

Новини

Популярні теми форуму

analytics