Close button

Грозам кінець: практично по всій Україні буде сонячно

Грозам кінець: практично по всій Україні буде сонячно

З грозами, здається, покінчено. За заявами синоптиків, на Україну чекає суха і сонячна погода. В регіони, де через нашестя опадів похолодало, почне повертатися тепло.

У п'ятницю, 21 травня, в західних областях протягом дня стовпчики термометрів піднімуться до відміток +17...+20°C, хоча вночі буде досить холодно - в районі 5-7 градусів вище нуля, до +9 в Хмельницькій, Житомирській і Вінницькій областях. На півночі, в центрі, Одеській та Миколаївській областях у світлий час також очікується 17-20 за Цельсієм, проте проблема холодних ночей ці ділянки країни не зачепить: в темну пору температура коливатиметься між 7 і 12 градусами. У південних і східних регіонах прогнозують потепління до +25, хоча в середньому протягом дня буде приблизно 21-23 градуси. Вночі тут +11...+14.

Незначний дощ із грозою може пролитися тільки в Одеській і Миколаївській областях, вночі - в сусідніх з ними регіонах. У всіх інших областях повинна бути суха й сонячна погода. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

На дорогах безпечно - "зелений" рівень по всій країні.

У Тернопільській, Миколаївській, Дніпропетровській і Запорізькій областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У Києві суха погода, мінлива хмарність. Вдень температура повітря підніметься до +17...+19, вночі опуститься до +9...+11. Швидкість вітру - 2-3 м/с.

a2X0laec4GvxL2.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 в п'ятницю, 21 травня. Скриншот: Meteobar

Новини

Популярні теми форуму

analytics