Close button

На вихідних частину України заллє дощем

На вихідних частину України заллє дощем

Вихідні обіцяють принести гарну погоду в більшу частину регіонів України. Винятком стануть західні області, в яких з другої половини суботи буде йти дощ, можливо, з грозами. Згодом негода пошириться на північні ділянки країни.

Прогноз на 22 травня

У суботу в Західній Україні очікується потепління до +20...+23°C вдень, а вночі температура опуститься до +7...+9. Жителі центральних і північних областей можуть розраховувати на 22-24 градуси тепла у світлий час (не більше +22 на Сумщині) і 8-10 в темний. У південних і східних регіонах повітря прогріється до 23-25 за Цельсієм протягом дня (до +23 на Одещині), а до ночі охолоне до 9-11.

По всій країні прогнозують суху й сонячну погоду. Дощ проллється тільки в Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській та Івано-Франківській областях, причому почнуться опади у другій половині дня. Вночі з п'ятниці на суботу на Луганщині, Донеччині та Харківщині також може бути трохи "мокро", але в основному дощі цю частину країни турбувати не будуть. Вітер південний, 5-10 м/с.

У зв'язку з негодою й відчутно сильним вітром в областях на захід від Житомирської та Вінницької буде введений Ⅰ (жовтий) рівень метеонебезпеки.

У Тернопільській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У Києві легка хмарність, опадів бути не повинно. Вдень температура підніметься до +21...+23°C, вночі опуститься до +8...+10. Швидкість вітру - 3-5 м/с.

52aKXNQHk7KKMr.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 в суботу, 22 травня. Скриншот: Meteobar

Прогноз на 23 травня

У неділю в західні області прийде похолодання: протягом дня на Львівщині, Волині та Рівненщині буде +16...+18, в інших місцях - близько 18-20. Вночі температура буде варіюватися від 7 до 14 градусів з позначкою "плюс". На півночі та в центрі України термометри покажуть 21-23 градуси вище нуля у світлий час і 10-13 в темний. На півдні та сході, за винятком Одеської області, протягом дня потеплішає до 25-27 за Цельсієм, вночі похолодає до 12-14. В Бессарабії у світлий час повітря навряд чи прогріється більш ніж до +20...+22, вночі охолоне до 11-13.

Опади поширяться по Західній і Північній Україні. Грози вже бути не повинно, а дощ обіцяє бути слабкої або середньої інтенсивності. У решті регіонів суха, хмарна або ясна погода. Вітер вночі південно-східний, 1-3 м/с, вдень південно-західний, 3-8 м/с.

У Тернопільській, Запорізькій, Дніпропетровській, Луганській та Донецькій областях збережеться надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У Києві дощова погода. Вдень температура підвищиться до +21...+23, вночі - знизиться до +12...+14. Швидкість вітру - 2-4 м/с.

zAN1Mp5UjkYe82.jpg
Карта опадів, очікуваних о 14:00 в неділю, 23 травня. Скриншот: Meteobar

Новини

Популярні теми форуму

analytics