Close button

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в середу (Оновлено)

Різке зростання котирувань безготівкового долара в другій половині торговельної сесії вівторка викликало безліч питань.

На одне з них була отримана відповідь ближче до вечора: підсумки вчорашнього аукціону з розміщення ОВДП, який проводило міністерство фінансів, виявилися набагато скромніше, ніж тиждень тому. Логічно припустити, що нерезиденти вже продали достатню кількість валюти, щоб розрахуватися за цінні папери, а значить, сьогодні продавати вже не будуть. Це знизить пропозицію валюти на міжбанку і може спровокувати покупців діяти більш рішуче, що підштовхне котирування ще вище.

Відкриття торгів середи очікується на рівні 27,00/27,10 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку долар в столиці у вівторок вдень подешевшав до 26,89-26,90 гривень, але до вечора, відреагувавши на зростання на міжбанку, підскочив до 26,98-27,00 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Сьогодні в першій половині дня різновірогідні і продовження зростання, і розворот вниз. А ось у другій, коли відбудуться виплати по ОВДП в розмірі 17,3 млрд гривень, частина цих грошей може потрапити на міжбанк і викликати зростання, на яке відразу ж відреагує і готівковий «американець».

Євро на ринку FOREX у вівторок знову не міг визначитися з трендом: він спочатку виріс до 1,2145 долара, потім впав до 1,2100 долара, після чого знову пішов вгору. Вранці середи він торгується у вузькому діапазоні 1,2116-1,2128 долара. Готівковий євро вчора вдень продавали по 32,65 гривні, до вечора євро виріс в ціні на 10 копійок. Сьогодні вранці його почнуть продавати по 32,75-32,76 гривні. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Шанс побачити відновлення зниження цінника на євро зберігається.

Російський рубль, який весь минулий тиждень демонстрував зростання по відношенню до американського долара, у вівторок опустився з 71,75 до 72,35 рублів за долар. Станом на 8:00 середи він торгується у вузькому діапазоні 72,08-72,12 рубля за долар. Готівковий рубль в Києві вчора продавали в основному по 3,72-3,75 гривні за 10 рублів, хоча траплялися пропозиції і по 3,70 гривні за 10 рублів. Сьогодні готівковий рубль продаватимуть за тією ж ціною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics