Close button

Що очікується на валютному ринку в четвер (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в четвер (Оновлено)

Сьогодні о 14:00 відбудеться прес-конференція правління Національного банку, на якій буде оголошено рішення по обліковій ставці НБУ. Від того, яке рішення буде прийнято, залежить і інтерес інвесторів до українських ОВДП (ставка за якими орієнтується на облікову ставку).

Якщо ставку залишать на колишньому рівні, це може зіграти проти гривні. Також сьогодні ринок буде «переварювати» вчорашнє рішення ФРС США по процентній ставці (було оголошено, що незмінною вона залишиться лише до кінця 2021 року, а не 2023, як казали раніше). Вчора ввечері долар різко зміцнився до всіх світових валют, логічно припустити, що сьогодні ми побачимо зростання долара і на українському міжбанківському валютному ринку.

Відкриття торгів четверга очікується на рівні 27,06/27,15 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку долар в столиці в середу вранці ненадовго подешевшав до 26,97-26,99 гривень, але до вечора, відреагувавши на тривале зростання на міжбанку, підскочив до 27,08-27,10 гривень. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,10 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Сьогодні в першій половині дня ймовірність продовження зростання більше, ніж вчора.

Євро на ринку FOREX в середу ввечері обвалився після оголошення результатів засідання ФРС США з питання процентної ставки. З 1,2114 він впав до 1,1992 долара. Вранці четверга він торгується у вузькому діапазоні 1,1983-1,2004 долара. Готівковий євро вчора подорожчав до 32,82-32,85 гривень слідом за доларом, але очевидно, що сьогодні вранці його почнуть продавати дешевше. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Російський рубль, який весь минулий тиждень демонстрував зростання по відношенню до американського долара, вчора ввечері різко впав до американського долара до 72,70 рублів за долар. Станом на 8:00 четверга він торгується у вузькому діапазоні 72,45-72,50 рубля за долар. Готівковий рубль в Києві вчора продавали в основному по 3,72-3,75 гривні за 10 рублів, хоча траплялися пропозиції і по 3,70 гривні за 10 рублів. Сьогодні готівковий рубль продаватимуть за тією ж ціною, можливо, більш дешевих пропозицій побільшає.

Новини

Популярні теми форуму

analytics