Close button

Що очікується на валютному ринку в четвер (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в четвер (Оновлено)

Вчора курс долара в Україні знову пішов вгору. Початок нового місяця завжди означає зростання попиту на іноземну валюту.

Покупки нерезидентів для виведення чергової порції дивідендів і імпортерів за новими контрактами традиційно збігаються за часом зі зниженням пропозиції валюти від експортерів, яким вже виплатили компенсацію ПДВ, і вони не так гостро потребують гривні, яка в оберті. Тому сьогодні є всі підстави для продовження зростання.

Залишається лише сподіватися, що зростання котирувань зацікавить великих продавців валюти, таких як «Укравтодор» або «Нафтогаз України», і вони не захочуть втрачати можливість вигідно продати валюту. В цьому випадку завтра ми побачимо гальмування зростання, хоча воно буде вже явно вище рівня 27,30 гривень.

Відкриття торгів четверга очікується на рівні 27,25/27,35 - ціна заявок на купівлю/продаж відповідно.

На готівковому ринку «американець» в середу подорожчав до 27,22-27,24 гривень: такий курс долара в обмінниках Києва встановився до вечора 30 червня. Сьогодні продаж долара в столиці стартує з 27,24 гривень. Далі все буде залежати від розвитку ситуації на міжбанку: готівковий ринок буде чутливо вловлювати будь-які новини звідти. Багато чого буде залежати і від поведінки банків: наприклад, який встановить курс долара ПриватБанк і інші найбільші фінустанови.

Євро на ринку FOREX в середу продовжив зниження і опустився до позначки 1,1844 долара. Вранці четверга він торгується у вузькому діапазоні 1,1838-1,1859 долара. Цінник на готівковий євро в середу залишався на місці, тому що зниження євро в світі компенсувало зростання готівкового долара; в результаті, його протягом дня продавали за стабільною ціною 32,40-32,44 гривні. Сьогодні вранці євро почнуть продавати за тією ж ціною. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара.

Російський рубль в середу продовжив зниження і опустився до 73,30 рублів за долар. Російський рубль падає, незважаючи на те, що ціни на нафту в світі знову ростуть. Станом на 8:00 ранку рубль торгується у вузькому діапазоні 73,11-73,21 рубля. У Києві готівковий рубль вчора продавали по 3,72-3,75 гривень за 10 рублів, зустрічалися і більш дешеві пропозиції невеликих сум. Сьогодні готівковий рубль продаватимуть за тією ж ціною.

Новини

Популярні теми форуму

analytics