Close button

Лідер фракції Шольца пожалівся, що потрапив у "список терористів" в Україні. МЗС спростовує

Лідер фракції Соціал-демократичної партії в німецькому Бундестазі Рольф Мютценіх заявив, що влада України нібито внесла його до "списку терористів". Однак в українському Міністерстві закордонних справ не підтверджують цю інформацію, пише Дмитро Левицький, РБК-Україна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на німецьке видання Welt та заяву речника МЗС України Олега Ніколенка у Facebook.

"Я роздратований тим, що український уряд вніс мене до списку терористів на тій підставі, що я працюю над припиненням вогню або над можливістю здійснення подальших дипломатичних кроків через локальні перемир'я", - заявив німецький політик на дебатах партії СДПН у Берліні.

Мютценіх також пожалівся, що через потрапляння до "списку терористів" йому нібито надходили погрози, з якими йому "теж не зовсім легко було боротися".

Що кажуть в українському МЗС

Як заявив Ніколенко, в Україні немає списку терористів, про який говорить Мютценіх.

"Український уряд не веде списку терористів. Наскільки мені відомо, проти Рольфа Мютценіха ніяких проваджень в Україні також не ведеться. Усі заяви німецького політика про нібито переслідування з боку української влади не відповідають дійсності", - наголосив представник МЗС.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував заяви деяких іноземних політиків про бажання стати посередником між Києвом та Москвою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Новини

Популярні теми форуму

analytics