Close button

В Італії рекордно впала народжуваність

В Італії рекордно впала народжуваність

Згідно з даними Національного статистичного управління ISTAT в Італії, рівень народжуваності досяг нового рекордного мінімуму в 2019 році, кількість населення скоротилося, і більше італійців переїхали за кордон, повідомляє Reuters.

Демографічна криза в Італії, що характеризується скороченням чисельності населення і старінням робочої сили, є однією з причин хронічного застою в економіці, вважають економісти. І ситуація тільки погіршується.

За даними ISTAT, число народжених знизилося на 19 000 осіб до 420 000 в минулому році. Цей показник є найнижчим з моменту об 'єднання Італії у 1861 році. Число померлих склало 634 000 осіб.

Загальна чисельність населення скоротилася на 189 тисяч осіб до 60,25 млн. Це відбувається п 'ятий рік поспіль. З 2014 року Італія втратила близько 551 000 жителів, що приблизно еквівалентно шостого за величиною місту, Генуї.

Економіка Італії за останні 20 років практично не росла. І багато хто звинувачує стагнацію заробітної плати та погані перспективи працевлаштування в небажанні італійців народжувати дітей і масовому переселенні молоді за кордон.

Економічна ситуація в країні різко погіршилася в цьому році через пандемії. Згідно з прогнозами, ВВП знизиться приблизно на 10%.

Якби не приплив мігрантів до Італії, то за останні п 'ять років чисельність постійного населення скоротилася б ще більше.

Чисельність італійців, що виїжджають за кордон, зросла на 8,1% в 2019 році.

На кінець минулого року іноземці становлять 8,8% постійного населення. Італійці становили 54,9 млн. осіб.

Новини

Популярні теми форуму

analytics