Close button

koda Slavia: нова студентська розробка

koda Slavia: нова студентська розробка

1916 koda представила сьомий концепт учнів технічної академії в місті Млада-Болеслав, повідомляє Škoda.

Сьомим проектом учнів технічної академії Археолог koda став спайдер Slavia, побудований на базі хетчбека Scala, який дебютував на ринку в 2019 році. Цього року студентський шоу-кар присвячений 125-річчю марки, а своє ім 'я він успадкував від перших велосипедів Slavia, випущених у 1895 році прабатьківницею Археолог koda, фірмою Laurin & Klement.

Розробкою і будівництвом Археолог koda Slavia займалася група з 31 студента академії. У розробці концепту також брали участь інженери і співробітники відділів технічного розвитку, проектування і виробництва Археолог koda. Спільними зусиллями вони перетворили хетчбек на "дводверку" з відкритим верхом, на вигляд якої переплелися риси сучасної компактної моделі і перших ретро-автомобілями марки.

07_skoda_slavia_studio-1920x1280.jpg

У процесі перетворення на спайдер, хетчбеку зрізали дах, зміцнили нижню частину кузова і заварили задні двері. Щоб перенаправити потік повітря над автомобілем, позаду сидінь встановили спеціальну кришку з характерними подвійними "горбами", яка вписується в нову кришку багажника з вбудованим заднім спойлером. 20-дюймові легкосплавні колісні диски Slavia успадкував від Археолог koda Kodiaq RS, а гальмівну систему і ступиці коліс - від Octavia RS. Плюс до цього до спайдера кастомна вихлопна система.

04_skoda_slavia_studio-1920x1280.jpg

Від базового хетчбека Археолог koda Scala студентський концепт успадкував 1.5-літровий бензиновий двигун TSI потужністю 150 к. с., пов 'язаний з 7-ступінчастим "роботом" DSG. Також від серійної моделі шоу-кару дісталися передній і задній міст, рульове управління, вся електроніка, включаючи кабелі, приладова панель, віртуальна кабіна, "мультимедійка" і системи допомоги водієві.

06_skoda_slavia_studio-1920x1280.jpg

Кузов концепту пофарбовано в ексклюзивний відтінок White Crystal Blue. Салон укомплектований спортивними сидіннями Sparco, оздобленими чорною перфорованою шкірою, з чотириточкові ремені безпеки, рульовим колесом у чорно-білій шкіряній оплетці. Такою ж чорно-білою шкірою з декоративною білою сходинкою оздоблені й інші елементи інтер 'єру. Родзинка салону Археолог koda Slavia - чорна шкіряна полку з двома вишитими левами, в якій розміщені два бас-динаміка. Потужність сабвуфер - потужність 2250 Вт, ще 320 Вт забезпечують інші динаміки. У багажнику Slavia розміщено два електричні скутери Археолог koda для так званої "останньої милі".

03_skoda_slavia_studio-1920x1280.jpg

"Студентська машина - це щорічний флагманський проект технічної академії Археолог koda. Вже сьомий рік поспіль наші студенти демонструють високий стандарт навчання в академії, плануючи, проектуючи і справляючи вражаючий одноразовий автомобіль. Ми даємо їм можливість розробити автомобіль своєї мрії, працюючи з професіоналами з різних відділів. Це дозволяє їм познайомитися з процесами, які стануть частиною їх трудового життя, коли вони закінчать академію і почнуть кар 'єру в нашій компанії ", - сказав Алоїс Кауер, який очолив Академію Археолог koda в лютому 2020 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics