Close button

Виручка лоукостера Ryanair впала на 95%

Виручка лоукостера Ryanair впала на 95%

Ірландська Ryanair Holdings Plc, найбільший в Європі авіаперевізник-дискаунтер, отримала чистий збиток у першому фінансовому кварталі через негативні наслідки пандемії коронавірусу, повідомляє Украинская правда.

Компанія повідомила, що на цьому етапі не може надати прогнозу фінансових показників на 2021 фінрік, зазначивши, що він буде дуже непростим з огляду на пандемію.

Як повідомляється в прес-релізі авіаперевізника, чистий збиток за три місяці, що завершилися 30 червня, становив EUR185,1 млн порівняно з чистим прибутком на рівні EUR242,9 млн за аналогічний період роком раніше.

Компанія повідомила, що збиток у другому фінкварталі, як очікується, буде меншим на тлі поступового відновлення авіаперевезень із 1 липня.

Квартальна виручка Ryanair впала на 95%, до EUR125,2 млн порівняно з EUR2,31 млрд за аналогічний період роком раніше.

Авіаперевізник із 1 липня відновив польоти за більшістю своїх маршрутів й очікує, що в липні буде виконано приблизно 40% від стандартної кількості рейсів у цей період, у серпні показник зросте до 60%, а у вересні - приблизно до 70%.

Компанія планує перевезти близько 60 млн пасажирів у 2021 фінансовому році, що на 60% менше за показник за 2020 фінрік, що становив 149 млн людей.

Акції Ryanair подешевшали в понеділок на 5,6% на торгах у Дубліні і на 5,9% - у Лондоні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics