Close button

Як негативні думки про старіння впливають на здоров'я

Як негативні думки про старіння впливають на здоров'я

Читати новину російською мовою, повідомляє U.S.News.

Згідно з новим дослідженням вчених з Мічиганського університет , опублікованим в Journal of Aging and Health, в літніх парах негативні думки одного з подружжя про старіння можуть вплинути на здоров'я іншого.

Дослідники виявили, що вплив різниться в залежності від статі. Погляди дружини на старіння пов'язані з фізичним здоров'ям її чоловіка, в той час як погляд чоловіка на старіння - з психічним здоров'ям його дружини.

Вчені проаналізували дані майже 6000 американців старше 50 років і їх дружин. Вони виявили, що жінки з позитивним ставленням до старіння з більшою ймовірністю будуть піклуватися про власне здоров'я і спонукати своїх чоловіків звертатися за медичною допомогою і слідувати медичним порадам. У той час, як жінки, які більш негативно ставляться до старіння, з меншою ймовірністю будуть піклуватися про своє здоров'я або здоров'я свого чоловіка.

Дослідники також виявили, що негативне ставлення чоловіка до старіння може вплинути на депресивні симптоми його дружини, але не на її фізичне здоров'я.

Результати дослідження стануть у нагоді посадовим особам охорони здоров'я при створенні програм щодо поліпшення здоров'я людей похилого віку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics