Close button

Чи передається алергія від матері до дитини

Чи передається алергія від матері до дитини

Читати новину російською мовою, повідомляє News-Medical.Net.

Вчені з Сінгапуру виявили механізм передачі алергії від матері до дитини.

В ході дослідження вчені з'ясували, що мати може передавати схильність до алергії дитині в процесі внутрішньоутробного розвитку. Це одна з причин, чому у дітей проявляється алергія в ранньому віці. Результати дослідження опубліковані в науковому видавництві Science.

Дослідження продемонструвало здатність імуноглобулінів IgE вагітної жінки, ключових антитіл у розвитку алергічної реакції, проникати через плаценту в організм плоду і зв'язуватися з тучними клітинами, які є імунними клітинами, що викликають алергічні реакції, такі як нежить і астма.

В ході дослідження, вчені піддавали мишей дії пилку амброзії і деяких інших алергенів до вагітності. Потомство мишей, які мають підвищену чутливість до пилку, також продемонструвало алергічну реакцію на амброзію незабаром після народження. У новонароджених тварин реакція на той же тип алергену, що і у матері, виникала вже під час першого контакту з речовиною.

Дослідження виявило схожість механізмів формування алергії у тварин і людей, оскільки імуноглобуліни IgE жінки здатні зв'язуватися з тучними клітинами плода.

Новини

Популярні теми форуму

analytics