Close button

Труднощі після одужання від COVID-19

Труднощі після одужання від COVID-19

Читати новину російською мовою, повідомляє U.S. News.

Вчені з університету Мічігану провели дослідження і встановили, що пацієнтам, які пережили важку форму коронавірусной інфекції і були госпіталізовані в лікарні, важко повернуться до звичного способу життя, який вони вели до захворювання.

Дослідники відстежили стан 1250 пацієнтів, які перехворіли на COVID-19, протягом двох місяців після виписки з лікарні в період з березня по липень 2020 року і виявили, що 7% в кінцевому підсумку померли протягом кількох тижнів після виписки, а 15% були повторно госпіталізовані. Близько 40% пацієнтів продовжували боротися з симптомами і не змогли повернутися до свого звичайного способу життя. У 15% з'явилися нові або більш важкі симптоми після госпіталізації. В середньому виписані пацієнти були в віці 62 років.

Голова дослідників доктор Вініт Чопра сказала, що COVID -19 серйозна хвороба, після якої пацієнти стикаються з багатьма ускладненнями та наслідками, які заважають їм повернуться до нормального способу життя.

Дослідники відзначили, що на даний час залишається маловідомим, що відбувається з пацієнтами, які перехворіли коронавірусом, після виписки з лікарні.

Новини

Популярні теми форуму

analytics