Close button

Матч Ліги чемпіонів перерваний через расистський скандал

Матч Ліги чемпіонів перерваний через расистський скандал

Матч між "Парі Сен-Жермен" і "Істанбул ББ" був перерваний після расистських висловлювань судді на адресу чорношкірого помічника тренера. Гра в Парижі відновиться 9 грудня з новим складом суддів, повідомляє DW.

Матч групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА між французьким футбольним клубом "Парі Сен-Жермен" і турецьким "Істанбул ББ" у вівторок, 8 грудня, ознаменувався расистським скандалом. На 15-й хвилині гри на паризькому стадіоні "Парк де Пренс" судді показали червону картку помічникові тренера, колишньому учасникові збірної Камеруну П'єру Вебо.

При цьому резервний арбітр нібито образливо відгукнувся про колір шкіри камерунця. Суддівська бригада з Румунії в своє виправдання заявила, що арбітр вимовив слово "Negru", яке в румунській мові означає чорний колір, а Вебо прийняв його за близьке по звучанню расистський опис чорношкірих людей.

Гравці турецького клубу покинули поле незабаром після словесної перепалки суддів і представників "Істанбула". Пізніше вони вирішили не повертатися на поле в цей вечір. Союз європейських футбольних асоціацій повідомив, що 75 хвилин матчу, які залишилися, будуть зіграні 9 грудня. Суддівську бригаду повністю оновлять, запевнили в УЄФА, пообіцявши негайно приступити до ретельного розслідування інциденту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics