Close button

У Грузії хочуть прийняти закон проти Саакашвілі

У Грузії хочуть прийняти закон проти Саакашвілі

Лідер "Грузинської мрії" Іраклі Кобахідзе заявив, що керівна парламентська більшість збирається прийняти закон, який виключить можливість проходження реєстрації на виборах для деяких партій, повідомляє Грузия Online.

Говорячи про це, Кобахідзе згадав експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі. Він назвав його "головним джерелом поляризації" в країні, відзначивши що Саакашвілі одночасно порушує два конституційних критерії виборів:

"Він не громадянин Грузії й засуджений до позбавлення волі, яке підлягає виконанню. Проте нашим українським колегам, на жаль, не вдалося перешкодити Саакашвілі брати участь у виборчому процесі, однак ми не можемо критикувати наших українських друзів, які стикаються з великою кількістю труднощів.

Розв'язати це питання і забезпечити виконання Конституції - наш борг в першу чергу. Для цього у знову скликаному парламенті ми внесемо законопроєкт, на підставі якого буде скасована виборча реєстрація політичної партії, лідер якої не відповідає критеріям конституційного виборчого права. Ця зміна не тільки забезпечить належне виконання конституційних вимог, але також зробить значний внесок в розвиток грузинської демократії", - пояснив Кобахідзе.

Новини

Популярні теми форуму

analytics