Close button

У РФ зафіксували зараження двома штамами коронавируса

У РФ зафіксували зараження двома штамами коронавируса

Російські вчені зафіксували перший відомий у світі випадок зараження відразу двома штамами коронавируса SARS-CoV-2, що призвело до смерті пацієнта, повідомляє Лента.ру.

Дослідники виявили в зразках мазка з носоглотки 90-річного хворого широко поширені групи штамів GH і GR. При першому тестуванні перший становив 70 відсотків від загального числа вірусних частинок, а при другому - тільки три відсотки з переважанням штаму групи GR. При цьому різновид коронавируса, що відноситься до GH, виявився раніше невідомим.

Зарубіжні вчені в деяких наукових роботах розглядали теоретичну можливість зараження двома штамами SARS-CoV-2 одночасно проте наведені ними дані неоднозначні, і доведених випадків подвійної інфекції до сих пір не було. Російські дослідники також виключили ймовірність внутрішньолікарняної інфекції, оскільки пацієнт встиг провести в лікарні всього лише день до збору першого мазка.

Обидва віруси були виявлені в одній і тій же клітині. Вірус грипу має механізм, який запобігає потраплянню в заражену клітину інших вірусів, однак у SARS-CoV його, по всій видимості, немає. Передбачається, що така подвійна інфекція може призвести до більш тяжких симптомів, однак поки точно це невідомо.

Новини

Популярні теми форуму

analytics