Close button

Від COVID-19 вмирає кожен 45-й, - головлікар лікарні Дніпра

Від COVID-19 вмирає кожен 45-й, - головлікар лікарні Дніпра

Головний лікар обласної лікарні Мечникова в Дніпрі розповів про критичну ситуацію із захворюваністю на коронавірус. За його словами, в реанімації медустанови немає місць, а нові хворі поступають щодня, повідомляє Обозреватель.

На своїй сторінці в Facebook Сергій Риженко зазначив, що, судячи за світовою статистикою, від COVID-19 вмирає кожен 45-й заражений. Всього за рік з 72 млн хворих загинуло понад 1,5 млн.

"У Мечниковському ковід-центрі не буває менш ніж сто пацієнтів. Цифри постійно змінюються - надходять, виписуються, і, на жаль, помирають вкрай важкі, з тотальним ураженням легень", - написав він.

Риженко зазначив, що в реанімацію щодня надходять "важкі" хворі, а лікарі цілодобово борються з пандемією. Головлікар підкреслив, що важливо не допустити поширення коронавірусу на новорічні свята.

"Коли закінчиться пандемія, сказати не може ніхто. Реанімація. Як і раніше жодного вільного місця. Лікарі постійно перевіряють свідчення моніторів, змінюють тактику в лікуванні. Тут навіть найменше поліпшення дає надію. Дуже важливо не допустити, щоб новорічні свята стали марафоном передачі коронавірусу", - розповів медик.

Скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics