Close button

Найнебезпечніший час після одужання від коронавіруса

Найнебезпечніший час після одужання від коронавіруса

Вчені Мічиганського університету розкрили, що в перші півтора тижні після виписки з лікарні пацієнти, які перенесли COVID-19, ризикують бути знову госпіталізованими або померти від ускладнень. Про найнебезпечніший час після удаваного одужання від коронавируса повідомляється в статті Journal of the American Medical Association, повідомляє Лента.ру.

Дослідники проаналізували дані про 2200 ветеранів, які пережили госпіталізацію у зв'язку з коронавірусом, а також про 1800 пацієнтів, які лежали в лікарні з пневмонією, і про 3500 осіб з серцево-судинними захворюваннями.

Виявилося, що в перші 10 днів виписані з лікарні пацієнти з COVID-19 мали на 40-60 відсотків вищий ризик померти, ніж люди, які лікувалися від серцевої недостатності або пневмонії, не пов'язаної з коронавірусом. За перші два місяці померли 9 відсотків з коронавірусом і 20 відсотків знову потрапили в лікарню. Проте після 60 днів цей ризик ставав менше, ніж при двох інших захворюваннях.

За словами вчених, COVID-19 викликає каскад проблем зі здоров'ям, які не менш серйозні, ніж ті, що спостерігаються при інших захворюваннях. Істотним фактором є вік пацієнтів: близько половини ветеранів віком 70-80 років померли протягом 60 днів після виписки з лікарні. Понад 22 відсотка ветеранів, які повторно надійшли в лікарню, потрапили в реанімацію.

Новини

Популярні теми форуму

analytics