Close button

У Данії ексгумують чотири мільйони норок

У Данії ексгумують чотири мільйони норок

Влада Данії ексгумують чотири мільйони норок, які були забиті на звірофермах і в поспіху поховані на військовому полігоні на заході країни - після виявлення випадків зараження цих тварин мутував штамом коронавируса SARS-CoV-2, повідомляє DW.

Про це представники уряду країни повідомили в неділю, 20 грудня.

Сотні "зомбі-норок", як їх охрестили місцеві ЗМІ, після поховання - в результаті утворення газів при розкладанні - стали підійматися з-під землі.

Це призвело до скарг місцевих жителів, які висловили побоювання через можливість зараження джерел питної води і озера, в якому офіційно дозволено купатися. Останнє знаходиться менш, ніж в 200 метрах від полігону.

Останки звірків спалять

Уряд отримав підтримку в парламенті країни - Стортингу - і вирішило витягти останки звірків, щоб згодом спалити їх, повідомили в міністерстві з питань сільського господарства і продовольства.

До робіт, однак, приступлять не раніше травня 2021 року, коли загроза зараження людей COVID-19 при ексгумації буде зведена до нуля.

Данія - найбільший у світі постачальник хутра норки. У країні працювали 1139 норкових ферм, на яких містилися близько 15-17 мільйонів норок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics