Close button

Представлений новий Jeep Grand Cherokee L

Представлений новий Jeep Grand Cherokee L

Grand Cherokee нового покоління в подовженою модифікації з трирядним салоном буде продаватися паралельно з попереднім поколінням, які мають тільки п'ятимісну конфігурацію, повідомляє Jeep.

Новий Jeep Grand Cherokee L став першим подовженим представником моделі з третім рядом сидінь за всю її історію. Автомобіль побудований на платформі Giorgio, яка також використана в седані Alfa Romeo Giulia і кросовері Stelvio. Вона створена з урахуванням підвищених вимог до безпеки і дозволяє використовувати більш сучасну електроніку, в тому числі системи допомоги водієві. У силових елементах кузова застосовується високоміцна сталь, а в менш відповідальних - легкий алюміній. Крім того з «крилатого металу» виготовлені капот і п'ята двері.

b47f8l18dt_big.jpg

Довжина нового Jeep Grand Cherokee L в порівнянні з автомобілем минулого покоління виросла з 4820 мм до 5204 мм, а колісна база - з 2916 мм до 3091 мм. Ширина (1963 мм) і висота (1816 мм) практично не змінилися. Максимальний діаметр коліс тепер 21 дюйм замість колишніх 20 дюймів. Вся оптика світлодіодна.

Дизайн Grand Cherokee L являє собою еволюцію в порівнянні з моделлю, що випускається з 2011 року. Передня частина нагадує представлений в минулому році позашляховик Grand Wagoneer. Для новинки характерний довгий капот з агресивним ухилом вниз, сім «ніздрів» нахиленою вперед решітки радіатора і тонкі світлодіодні фари.

2455af74611f838e59ae7ee41626ff6f.jpg

Дотримуючись нових тенденцій Grand Cherokee отримав віртуальну панель приладів з діагоналлю 10,3 дюйма, проекційний дисплей в якості опції і обертову шайбу замість важеля АКПП. Діагональ дисплея медіасистеми Uconnect 5 в залежності від комплектації становить 8,4 або 10,1 дюйма. Вона підтримує програми Apple CarPlay і Android Auto з бездротовим підключенням. У той же час блок управління клімат-контролем зберіг фізичні кнопки і пару «крутилок».

cayd56okxk_big.jpg

Jeep Grand Cherokee L 2 021

Jeep Grand Cherokee L буде доступний з двома варіантами компонування салону - на сім посадочних місць з тримісним «диваном» на другому ярду і в шестимісному виконанні з роздільними кріслами. У списку опцій передбачена камера спостереження за тим, що відбувається позаду водія, а по всьому салону розподілені 12 роз'ємів USB стандартів USB-A і USB-C для зарядки всіляких гаджетів.

fefdzurmi7_big.jpg

Обсяг багажника за третім рядом - 484 літри за американським стандартом SAE. Зі складеними сидіннями третього ряду відсік вміщує тисяча триста двадцять вісім літрів (проти +1028 літрів у колишнього Grand Cherokee), а якщо скласти ще й другий ряд, обсяг багажника виросте до 2396 літрів.

Двигуни ті ж самі - на старті продажів Grand Cherokee L запропонують в США з мотором V6 об'ємом 3.6 л (294 к.с., 348 Нм) і агрегатом HEMI V8 на 5.7 л (362 к.с., 529 Нм). Обидва поєднуються з восьмиступінчастою «автоматом». Базова версія заднеприводная, але від попереднього покоління успадковані і повнопривідні модифікації: Quadratrac I з муфтою в приводі передніх коліс, Quadratrac II з демультіплікатором і Quadra-Drive II з блокуванням заднього диференціала.

6608b54676b0c927dff32c33257e3420.jpgОпциональная пневмопідвіска Quadra-Lift в стандартному положенні забезпечує дорожній просвіт 216 мм (проти 211 мм у колишнього Grand Cherokee). Кліренс можна зменшити до 170 мм, а в максимально високому положенні він досягає 277 мм.

У самому «агресивному» режимі Off-Road 2 новий Grand Cherokee L має кут в'їзду 30,1 градуса - значне поліпшення в порівнянні з колишньою моделлю (25,7 градуса). Однак через більшого кузова і довгого хвоста значення кута з'їзду (23,6 градуса) і рампи (22,6 градуса) скоротилися.

Jeep Grand Cherokee L дебютує в продажу з широким набором функцій безпеки, включаючи попередження про зіткнення з автоматичною системою екстреного гальмування, виявлення небезпеки бокового удару при русі заднім ходом, адаптивний круїз-контроль з зупинкою і поновленням руху, функція утримання в смузі руху, попередження про виїзді з смуги, покращений асистент гальмування і багато іншого. Список додаткового устаткування включає просунутий адаптивний круїз-контроль. Пізніше в цьому році з'явиться система нічного бачення, попередження про зіткнення на перехресті, яке дає звукове попередження про рух з будь-якого боку, контроль втоми водія, розпізнавання дорожніх знаків і система камер з оглядом на 360 градусів.

8e4345fa2057194eeb4fd0a0c07cf0ff.jpg

На старті продажів буде чотири комплектації: Limited, Overland, Summit і нова топ-версія Summit Reserve з оббивкою сидінь дорогою шкірою, вставками з натурального дерева і вентиляція сидінь другого ряду.

Автомобілі з'являться в американських дилерів у другому кварталі цього року, при цьому Grand Cherokee двох поколінь планується продавати паралельно до початку 2022 року. Пізніше в сімействі нового покоління з'явиться пятиместная версія, плагін-гібрид, а також модифікації SRT, Trackhawk і Trailhawk.

Новини

Популярні теми форуму

analytics