Close button

Німецький програміст втратив пароль від жорсткого диска з 7 тис. біткоїнів

Німецький програміст втратив пароль від жорсткого диска з 7 тис. біткоїнів

Німецький програміст, який живе в Сан-Франциско, втратив пароль від жорсткого диска з 7 тис. біткоїнів. Зараз вони коштують більш 220 млн доларів, повідомляє Еспресо.

Про це пише The New York Times.

Програміст Стефан Томас отримав 7002 біткоїнів ще в 2011 році в якості плати за створення анімаційного відео .

У тому ж році він втратив записку з паролем від гаманця з біткоїнами.

Жорсткий диск IronKey дає користувачам 10 спроб введення пароля, після чого його вміст зашифровується назавжди. У програміста залишилося тільки дві спроби.

Томас сказав, що поклав диск в безпечне місце на той випадок, якщо криптографи придумають нові способи злому складних паролів.

У компанії Chainalysis підрахували, що з існуючих 18500000 біткоїнів близько 20% загублені або застрягли на гаманцях. Вартість цих 20% - близько 140 млрд доларів. Компанія Wallet Recovery Services, яка допомагає користувачам повернути цифрові ключі, щодня отримує 70 запитів з проханням допомогти відновити доступ до криптовалюти.

У підприємця з Лос-Анджелеса Бреда Ясар на комп'ютерах зберігається кілька тисяч біткоїнів, які зараз коштують сотні мільйонів доларів. Він заробив їх, коли технологія тільки з'явилася, але втратив свої паролі багато років тому і заховав жорсткі диски подалі.

"Я не хочу, щоб мені кожен день нагадували, що те, що я зараз - лише частина того, що могло б у мене бути і я втратив", - сказав він.

34-річний підприємець з Барбадосу Габріель Абед втратив близько 800 біткоїнів (25 млн доларів), коли його колега в 2011-му переформатував ноутбук, де він зберігав ключі від гаманця з криптовалютою. Незважаючи на це, кількість токенів, які він з тих пір продав і купив, дозволила чоловікові придбати ділянку землі в Барбадосі біля океану в 25 млн доларів.

З початку минулого року біткоїн подорожчав більш ніж в п'ять разів. 7 січня 2021 курс біткоїну вперше в історії досяг позначки в 40 000 доларів за штуку, а через кілька днів показав найбільший дводенний спад із березня минулого року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics