Close button

УЗ пояснила, що буде з цінами на залізничні квитки

УЗ пояснила, що буде з цінами на залізничні квитки

Голова правління АТ "Укрзалізниця" Володимир Жмак розповів, чи можливе здешевлення залізничних квитків в Україні, повідомляє Украина 24.

"Щодо вартості квитків - з 2018 року ціна не змінювалася, незважаючи на інфляцію, зміну курсу і так далі. Тому, на жаль, на сьогоднішній день пасажирські перевезення збиткові для "Укрзалізниці". У всьому світі пасажирські перевезення дотуються з державного бюджету, у нас цього немає. Крім того, ми не те що не підвищуємо вартість проїзду, ми навіть не індексуємо на рівень інфляції, тому говорити про те, що у нас є можливість зменшувати вартість квитків, ми сьогодні не можемо", - зазначив він.

Жмак підкреслив, що "Укрзалізниця" не отримує ніяких дотацій і їй не компенсують перевезення пільгових пасажирів:

"Наприклад, на сьогоднішній день заборгованість тільки Міністерства освіти перед "Укрзалізницею" становить мільярд гривень, заборгованість місцевих бюджетів за перевезення пільгових пасажирів приміськими поїздами - близько мільярда гривень".

Глава "Укрзалізниці" розповів, що в рамках анбандлінга (реорганізації з метою поділу на кілька компаній - ред.) пасажирські перевезення повинні "стати принаймні самоокупними".

"Ми хочемо вийти на прямі публічні договори на перевезення пасажирів з органами центральної та місцевої влади за принципом укладання договорів з обласними адміністраціями, міськими, великими заводами та підприємствами, які зацікавлені в пунктуальному прибуттІ на роботу співробітників. І ми будемо використовувати принцип пряника: якщо у вас є з нами договір, ви отримаєте нову модернізовану електричку, з усіма сучасними умовами перевезення. Якщо немає договору - будемо надавати за залишковим принципом електрички Ризького заводу 1976 року", - розповів він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics