Close button

Чорноморську митницю можуть перенести з Херсона до Миколаєва

Чорноморську митницю можуть перенести з Херсона до Миколаєва

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в будівлі заводоуправління Миколаївського суднобудівного заводу можуть розмістити Чорноморську митницю, повідомляє НикВести.

Давид Арахамія зазначив, що сьогодні вже ведеться робота над тим, що в будівлі адміралтейства розмістили Чорноморську митницю, яка торік була переведена з Миколаєва до Херсона. За словами політика, це дозволить відремонтувати будівлю коштом цих відомств і підтримувати його в належному стані.

"Ми хочемо сьогодні розмістити в цьому задні регіональне управління Міністерства юстиції України. Раніше воно було в Одесі, а тепер воно переїжджає до Миколаєва. Воно буде відповідати і за Миколаїв, і за Одесу, і за Херсон. Ми зараз працюємо над тим, щоб все-таки воно розмістилося в будівлі адміралтейства.

У них до того ж є фінансові ресурси, щоб привести його в порядок і відремонтувати. А також хочемо повернути втрачену Чорноморську митницю в Миколаїв і також спробуємо розмістити її в цій будівлі ", - стверджує Давид Арахамія.

209618_1.jpg

Раніше глава миколаївської ОДА Віталій Кім заявив, що Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, яке обслуговує Миколаївську, Одеську та Херсонську області, повертається до Миколаєва і може розміститися в адміралтействі.

22 грудня в Миколаєві розпочався ремонт даху будівлі адміралтейства "Миколаївського суднобудівного заводу".

207211_3.jpg

18 грудня, Миколаїв з робочим візитом відвідав генеральний директор державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв. В рамках візиту він познайомиться з потужностями "Миколаївського суднобудівного заводу", де пообіцяв відновити будівлю заводоуправління.

У травні 2020 роки ми писали про те, що в Миколаєві руйнується адміністративна будівля "Миколаївського суднобудівного заводу", який належить Державному концерну "Укроборонпром".

205908_2.jpg

2 травня 2020 року голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія обіцяв звернутися до керівництва державного концерну "Укроборонпром", щоб підприємство виділило кошти на ремонт даху адміністративної будівлі "Миколаївського суднобудівного заводу".

"В огидному стані (будівля - прим. ред.). Якщо я не помиляюся, воно знаходиться на балансі 61-го заводу, частини "Укроборонпрому". У поганому стані саме підприємство, тут, бачу, дах тече, тому воно руйнується. Наступного тижня я зустрінуся з Айварасом Абромавичусом - генеральним директором "Укроборонпрому", підніму це питання, щоб хоча б відремонтували дах або виділили якісь фінанси, щоб зупинити руйнівний процес. Якщо завод не в змозі утримувати, по суті, цей пам'ятник архітектури, його треба передати в місто", - заявляв Давид Арахамія.

У червні 2020 Давид Арахамія заявляв, що в "Укроборонпрому" не можуть знайти гроші на ремонт адміністративної будівлі. Саме тому на концерні вирішили розглянути можливість передачі адміністративної будівлі "Миколаївського суднобудівного заводу" Міністерству оборони для розміщення штабу ВМС України.

Варто відзначити, що адміралтейство було створено в 1788 році за наказом Григорія Потьомкіна і дало поштовх до створення міста Миколаєва в 1789 році. Нинішня будівля адміралтейства було побудовано в 1951 році в стилі сталінський ампір. Шпиль будівлі вінчає кораблик, в який закладено послання у 2017 рік. Адміністративна будівля є новим: стара будівля Миколаївського адміралтейства розташовувалося трохи правіше і було зруйновано під час Другої світової війни. Зараз від нього збереглися лише фрагменти, зокрема ворота, що виходять фасадною частиною на Адміральську вулицю.

188437_23.jpg

26 жовтня 2020 року Господарський суд Миколаївської області почав процедуру банкрутства державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод", який входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

205908_3.jpg

Завод сам подав заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство. На цю мить підприємство не може погасити заборгованість перед кредиторами. Загальна сума кредиторської заборгованості підприємства становить 829 мільйонів 678 тисяч 251 грн.

Раніше в січні 2020 року Державний концерн "Укроборонпром" повідомив, що після проведення аудиту збирається виставити на продаж більшу частину території та майна державного підприємства "Миколаївський суднобудівний завод".

Відзначимо, що процедура банкрутства може затягнутися на роки. Наприклад 19 жовтня 2011 року Миколаївський господарський суд за позовом управління Пенсійного фонду в Миколаївській області виніс постанову про порушення процедури банкрутства ЗАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан ". У 2013 році суд визнав завод" Океан "банкрутом, після чого почалася процедура ліквідації.

Цей процес закінчився через п'ять років, 3 грудня 2018 року, коли Миколаївський суднобудівний завод "Океан" продали з аукціону за 122 мільйони 195 тисяч гривень компанії "Торговий дім "Аннона".

Новини

Популярні теми форуму

analytics