Close button

Зарплати в держкомпаніях: ВР планує оприлюднити інформацію

Зарплати в держкомпаніях: ВР планує оприлюднити інформацію

Парламент сьогодні підтримав у першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях" (реєстраційний номер 3952). За нього проголосували 282 народних депутати, повідомляє УНИАН.

Документом вносяться зміни до законів "Про захист персональних даних" та "Про доступ до публічної інформації".

Законопроектом передбачено, що має бути відкритою інформація: про структуру, засади формування та розмір оплати праці, винагороди, додаткового блага керівника; заступника керівника юридичної особи публічного права; державного підприємства або державної організації, що має на меті отримання прибутку; особи, яка постійно або тимчасово обіймає посади члена виконавчого органу або входить до складу наглядової ради господарського товариства, у статутному капіталі якого понад 50 відсотків акцій (часток, паїв) прямо або побічно належать державі та/або територіальній громаді.

Зазначених юридичних осіб пропонується віднести до розпорядників публічної інформації, а відповідна інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics