Close button

США підказали спосіб стримати Китай

США підказали спосіб стримати Китай

Глава Атлантичної ради, аналітичної організації при НАТО, Фредерік Кемпе в своїй колонці для CNBC підказав США спосіб стримати Китай і його фінансову систему, повідомляє Лента.ру.

На думку Кемпе, зробити це можливо за допомогою якнайшвидшої розробки і впровадження цифрового долара, який зміг би протистояти цифровому юаню, що вже активно розробляється.

При цьому фінансист зазначає, що влада США досі скептично ставилися до перспектив використання власної цифрової валюти. Китай може застосовувати цифровий юань для ослаблення долара і підриву його глобальної ролі як резервної валюти, відзначає Кемпе.

Однак у цифрового долара все ж є прихильники серед американської еліти і чиновників. До них в першу чергу відносяться міністр фінансів Джанет Йеллен і глава Федеральної резервної системи (ФРС) Джером Пауелл. В кінці лютого вони заявили, що дослідження в області можливого застосування цифрового долара зараз проводять Федеральний резервний банк Бостона (один з 12 членів ФРС) і Массачусетський технологічний інститут. На думку Йеллен, нова валюта спростить життя багатьом американцям, які як і раніше не мають достатнього доступу до фінансової системи країни і традиційних платіжних систем.

При цьому аналітики, в числі яких Кемпе, відзначають, що Китай все одно матиме перевагу при створенні національної цифрової валюти - багато в чому через свій зневажливий підхід до конфіденційності інформації і захисту даних.

В даний час національні цифрові валюти розробляють близько 70 країн. Найбільш активними є Китай і Швеція. Цифрова валюта відрізняється від криптовалюти в першу чергу тим, що випускається Центральним банком і є альтернативним офіційним платіжним засобом на додаток до наявних і безготівкових грошей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics