Close button

У США щепленим людям дозволили спілкуватися без масок і дистанції

У США щепленим людям дозволили спілкуватися без масок і дистанції

Центр з контролю і запобігання хвороб США (CDC) оприлюднив нові рекомендації, згідно з якими повністю вакциновані люди можуть збиратися разом в закритих приміщеннях невеликими групами без додаткових заходів безпеки, повідомляє УНИАН.

Також медики заявили про безпеку зустрічей в закритих приміщеннях вакцинованих осіб з невакцинованими, якщо останні не входять до групи ризику. Йдеться про скасування масок і соціальної дистанції для дітей і онуків, які готові провідати вакцинованих дідусів і бабусь.

Разом з тим в CDC не виключили можливості, що навіть після щеплення можна бути носієм коронавірусу без видимих симптомів. Тому медики рекомендують і надалі носити маски та дотримуватися соціальної дистанції в громадських місцях навіть тим, хто вже вакцинувалася.

Раніше губернатори двох американських штатів, Техасу і Міссісіпі, скасували вимогу носити маски та повністю зняли обмеження на роботу бізнесу. Однак в CDC розкритикували таке рішення і заявили, що це може нівелювати всі зусилля щодо стримування поширення коронавірусу в країні.

У США понад 50 млн осіб отримали хоча б одну дозу вакцини, а близько 30 млн осіб вже вакциновані двома дозами. Щодня в країні вакцинують два мільйони людей.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що до кінця травня в країні буде достатньо вакцин, щоб зробити щеплення кожній дорослій людині.

Тамара Отовська

Новини

Популярні теми форуму

analytics