Close button

Китай вводить COVID-паспорта для поїздок за кордон

Китай вводить COVID-паспорта для поїздок за кордон

Китай випустив цифрові сертифікати про вакцинації від COVID-19 для своїх громадян, які планують поїздки за кордон, і приєднався до інших країн, що видає аналогічні документи. Таким чином країна сподівається відновити свою економіку, повідомляє Буквы.

Про це повідомляє Reuters.

Оскільки вакцини впроваджуються в усьому світі, кілька країн, включаючи Бахрейн, вже ввели сертифікати, які ідентифікують вакцинованих людей, а Європейський союз погодився розробити паспорти вакцини під тиском південних країн, що залежать від туризму.

Департамент консульських справ при міністерстві закордонних справ Китаю повідомляє, що сертифікат буде містити детальну інформацію про вакцинацію та результати тестів на коронавірус.

Міністр закордонних справ Ван І заявив у неділю, що мета сертифіката - забезпечити взаємну перевірку інформації - такий, як тестування на нуклеїнові кислоти і вакцинацію, а також сприяти безпечній і впорядкованій взаємодії людей.

Поки не зрозуміло, з якими країнами Китай веде переговори для визнання свого COVID-паспорта. Китай також ще не оголосив про пом'якшення карантинних обмежень для прибуваючих в Китай людей, вже ввели вакцину від коронавірусу.

Необхідність обсервації все ще залишиться для всіх, хто прибуває до Китаю, оскільки не виключено, що вакциновані люди все ще можуть бути заражені вірусом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics