Close button

Заступник голови НБУ з урізаною зарплатою збільшив доходи й депозити

Заступник голови НБУ з урізаною зарплатою збільшив доходи й депозити

У 2020 році сім'я заступника голови Національного банку України Дмитра Сологуба збільшила свій офіційний дохід (на 6,3%), а також суму заощаджень на банківських рахунках, повідомляє Обозреватель.

Це випливає з декларації Сологуба за минулий рік, опублікованої на сайті Нацагентства із запобігання корупції 5 березня, і фінансового звіту за 2019-й (поданий 20 березня 2020-го).

За минулий рік загальний дохід заступника голови НБУ і його дружини Ілони Сологуб становив 5,1 млн грн (у 2019-му – 4,8 млн грн).

Водночас офіційна зарплата Сологуба в Нацбанку за рік скоротилася із 3,7 млн грн до 3,4 млн грн.

Як пише на сайті Dubinsky.pro Андрій Пшеничний, останній факт, найімовірніше, пов'язаний із карантинними обмеженнями через COVID-19. Так, у квітні-2020 оклади держслужбовців були обмежені 10 мінімальними зарплатами (47 тис. грн/місяць).

Не більше від цієї суми чотири місяці повинен був отримувати й Сологуб. "Його річний оклад повинен був сильніше постраждати від обмежень, що діяли. Проте він зміг отримати в 2020-му зарплати на 3,4 млн грн, це близько 280,3 тис. грн на місяць", – вказано в матеріалі. У деклараціях водночас не вказується розмір виплат, отриманих конкретного місяця.

Крім того, у річному звіті Сологуба зафіксовано збільшення процентного доходу за гривневим вкладом топчиновника НБУ в "Райффайзен Банку Аваль". Якщо в 2019 році він становив лише 227,7 тис. грн, то в 2020-му – вже 559,7 тис. грн.

Це пов'язано з тим, що Сологуб збільшив вкладення в цій фінустанові (із 2,9 млн грн до 5,4 млн грн).

З яких джерел надійшли додаткові 2,5 млн грн незрозуміло: задекларована сума накопиченої готівки заступника голови НБУ не скоротилася.

Дружина Сологуба збільшила свою офіційну зарплату за рік у громадській організації "Вокс Україна" – із 661,1 тис. грн до 917,7 тис. грн (з 55,1 тис. до 76,5 тис. грн/місяць). Однак, як написав Пшеничний, "цей приріст непорівнянний" зі збільшенням доходу Сологуба як вкладника.

Структура 4,8 млн грн доходу Сологуба та його дружини:

  • 3,4 млн грн – зарплата Дмитра в Нацбанку;
  • 917,7 тис. грн – зарплата Ілони в ГО "Вокс Україна";
  • 598,8 тис. грн – відсотки за банківськими вкладами;
  • 100,6 тис. грн – внески в корпоративний недержавний пенсійний фонд Нацбанку;
  • 62,6 тис. грн – інвестприбуток у корпоративному недержавному пенсійному фонді Нацбанку;
  • 48,5 тис. грн – зарплата Ілони в Київській школі економіки
  • 7,3 тис. грн – медичне страхування від Нацбанку.

Що стосується базових активів, то вони за рік не змінилися.

Нерухомість і авто, задекларовані Сологубом:

public.nazk.gov.ua

public.nazk.gov.ua

public.nazk.gov.ua

Новини

Популярні теми форуму

analytics