Close button

Інвестиції в криптовалюту: аферисти виманили в українців $5 млн

Інвестиції в криптовалюту: аферисти виманили в українців $5 млн

У Києві ліквідували масштабну схему з виманювання грошей у довірливих українців під виглядом інвестицій в криптовалюту. 55-річний організатор афери встиг привласнити $ 5 млн, обдуривши десятки громадян. Про це повідомляє прес-центр Київської міської прокуратури, повідомляє UBR.

За даними слідства, підозрюваний відкрив в столиці офіс, щоб зустрічатися з потенційними "інвесторами". Він позиціонував себе як фахівець з міжнародних фондових бірж, залучаючи кошти в "прибуткові проекти з метою отримання надприбутків".

"Для зазначеної протиправної діяльності чоловік разом зі спільниками відкрив на території іноземних держав фіктивні фірми з назвами, подібними відомим міжнародним фондовим біржам і брокерським компаніям", - уточнили в прокуратурі.

Крім того, шахраї створили в інтернеті псевдоплатформи, на яких імітували електронні торги і відображали графіки на зразок зростання або падіння вартості криптовалюти і акцій цінних паперів.

Організатору схеми повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Йому загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Новини

Популярні теми форуму

analytics