Close button

У JPMorgan скоригували прогноз для ціни біткоіни

У JPMorgan скоригували прогноз для ціни біткоіни
Фото: Pixabay

Фахівці банку JPMorgan назвали довгостроковою метою для курсу першої криптовалюта $ 130. 000, знизивши планку через падіння котирувань золота, повідомляє ForkLog .

У січні аналітики банку заявили, що біткоіни в долгосроке може досягти $ 146 000. Вони розробили прогноз на підставі підрахунку теоретичної капіталізації першої криптовалюта в разі припливу коштів з ринку золота, для якого криптовалюта стає цифровий альтернативою.

За даними JPMorgan, з середини жовтня відтік інвестицій з дорогоцінного металу склав $ 20 млрд, в той час як в біткоіни компанії вклали $ 7 млрд.

У банку підтвердили, що цифрове золото стає все більш популярним активом з низькою кореляцією з основними ринками, який інвестори розглядають як засіб диверсифікації портфеля.

Фахівці відзначили, що перешкодою для прийняття біткоіни інституційними гравцями в 2020 році була висока волатильність, яка в останні тижні знижується.

Колишній прогноз в банку переглянули через падіння ціни на золото - в січні унція металу коштувала $ 1900 та в березні подешевшала до $ 1700..

«Зниження ціни на золото з тих пір механічно зменшило передбачуваний потенціал зростання біткоіни як цифровий альтернативи за умови врівноваження з вагою портфеля дорогоцінного металу», - пояснили в JPMorgan.

Довгострокова мета для курсу криптовалюта заснована на ідеї, що волатильність її і золота буде зближуватися. Але це багаторічний процес нагадали в банку, - поки реалізована тримісячна волатильність активів становить 86% і 16% відповідно.

Раніше аналітики JPMorgan рекомендували клієнтам інвестувати частину портфеля в біткоіни. У банку зазначили зростання попиту на цифрове золото з боку інституційних інвесторів, проте констатували, що в першому кварталі 2021 року більшу частину біткоіни придбали роздрібні покупці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics