Close button

Після вакцинації російською вакциною загинули люди

Після вакцинації російською вакциною загинули люди

Чотири людини недавно померли в Росії незабаром після того, як отримали щеплення "Супутником V". Ці раніше незареєстровані випадки серйозно сприйняті Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) в Амстердамі, повідомляє Euobserver.

У шести інших росіян також виникли медичні ускладнення після вакцинації, згідно з внутрішніми документами Росспоживнагляду.

Троє із загиблих - жінки у віці 51, 69 і 74 років, четвертий не був ідентифікований через відсутність документів.

Смертельні випадки були пов'язані з серцем, легенями або рівнем цукру в крові та могли бути, а могли й не бути пов'язані з вакцинацією "Супутником V", вказується в російських документах.

Решта шість пацієнтів були молодими чоловіками та жінками, одному з яких було всього 25 років.

Після уколів у них виник ряд симптомів, включаючи утруднене дихання, судоми, набряки, м'язову слабкість, високий кров'яний тиск, головні болі, запаморочення і лихоманку.

Справжність одного з матеріалів справи Росспоживнагляду офіційно підтвердив Денис Логунов, старший вірусолог Московського науково-дослідного інституту епідеміології та мікробіології імені Гамалії, який розробив "Супутник V".

«Я запросив інформацію про цей випадок і ... отримав відповідь. Це не підробка», - сказав він в середу, 7 квітня, щодо смерті 51-річної жінки, яка раптово настала невдовзі після прийому другої дози вакцини.
«Випадок був розслідуваний. Ніякого зв'язку з вакцинацією виявлено не було», - додав Логунов, який недавно став співавтором статті про безпеку "Супутнику V" в британському виданні The Lancet.

Новини

Популярні теми форуму

analytics