Close button

Схема на мільярди: НАБУ вивчає причетність НКРЕКП до збитків УЗ

Схема на мільярди: НАБУ вивчає причетність НКРЕКП до збитків УЗ

Національне антикорупційне бюро розслідує можливу участь керівництва НКРЕКП у схемі постачання електроенергії для потреб "Укрзалізниці" за завищеними цінами. Про це заявив ексочільник СБУ, нардеп 7 скликання Валентин Наливайченко, повідомляє Обозреватель.

Наливайченко розповів, що за даними слідчих НАБУ, ця схема діяла з 2019-го по вересень 2020 року і завдала держкомпанії збитків на 1,94 млрд грн. Так, наближені до керівництва НКРЕКП компанії отримували від виробників електроенергію по 1,25 грн/кВт годин, і в той же самий час продавали її для УЗ по 1,67 грн/кВт година.

"Наша ТСК отримала повідомлення від НАБУ про розслідування однієї з корупційних схем НКРЕКП, авторами якої є найвищі посадовці комісії. Мовиться про корупційну оборудку щодо завищення цін на електроенергію для державних підприємств, яку наша ТСК викрила минулого року. Жертвою цих махінацій стала державна компанія “Укрзалізниця”, – повідомив Наливайченко.
Схема вартістю в 2 мільярди: НАБУ вивчає причетність керівництва НКРЕКП до збитків Укрзалізниці
Схема вартістю в 2 мільярди: НАБУ вивчає причетність керівництва НКРЕКП до збитків Укрзалізниці

Також слідчі Національної поліції проводять обшуки у філії "Центр забезпечення виробництва" АТ "Укрзалізниця". Правоохоронці розслідують можливі зловживання під час закупівлі олив та мастильних матеріалів. Зокрема, слідство встановило, що їх закупівля у 2019 – 2021 роках здійснювалася за цінами вище ринкових.

Новини

Популярні теми форуму

analytics