Close button

Pfizer підніме ціну вакцини для ЄС

Pfizer підніме ціну вакцини для ЄС

Американська компанія Pfizer, чиї вакцини від коронавірусу недавно вперше прибули в Україну, збільшить ціну майбутніх замовлень на свій препарат, що надійшли від Європейської комісії. Вартість підскочить більш ніж на 60%. Про це повідомляє прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, повідомляє Страна.ua.

Як заявив Борисов минулого тижня, американський фармацевтичний гігант збільшить вартість майбутніх замовлень, що продаються в ЄС, з 12 євро за дозу до 19,50 євро. Борисов додав, що ЄС нині знаходиться в процесі підписання замовлення на 900 мільйонів доз вакцини Pfizer за вищою ціною.

Фінансовий директор Pfizer Френк Д'Амеліо раніше натякав, що компанія різко підвищить ціни після того, як поширення вірусу перейде від фази пандемії до регіональних епідемій. Виступаючи на віртуальній конференції Barclays Global Healthcare минулого місяця, Д'Амеліо сказав, що у Pfizer з'явиться шанс скористатися можливостями з точки зору "попиту і ціноутворення" з відновленням "нормальних ринкових умов".

Тим часом Moderna заявила, що в майбутньому теж збільшить ціни на свої препарати для імунізації від коронавірусу. І інвестори Astrazeneca запропонували англо-шведській фірмі підняти ціну на свою вакцину після того, як вона кілька виправдала свою репутацію обіцянкою провести вакцинацію на некомерційній основі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics