Close button

Компанії Ахметова загрожує штраф через Укрзалізниці

Компанії Ахметова загрожує штраф через Укрзалізниці

Компаніям, пов'язаним з холдингом "Метінвест" Ріната Ахметова, загрожує штраф в розмірі 10% від річного доходу і трирічний заборону на участь в тендерах за змову в 500 аукціонах АТ "Укрзалізниця", повідомляє UBR.

Підприємства створювали фіктивну конкуренцію, укладаючи договори з держкомпанією. Всього сім компаній отримали "перемоги" в тендерах на суму близько 7 млрд грн за останні п'ять років.

"Ліга антітраста" (ГО "Рада захисту конкуренції та споживачів) звернулася до Антимонопольного комітету України за ознаками порушення економічної конкуренції.

"Наслідком цих дій може бути нанесення шкоди державній компанії, який остання зможе надалі відшкодувати в подвійному розмірі", - відзначають експерти.

Серед можливих порушників такі компанії: "Метінвест-СМЦ" (офіційний представник холдингу "Метінвест"), МД Груп (фіктивний конкурент "Метінвест-СМЦ" в 112 тендерах), "Сота Україна" (офіційний дилер холдингу), "Альфа-метал Компані "(" конкурент "попередньої в 120 тендерах) та" металоцентрів Коммерс ".

За даними громадських діячів, формальні конкуренти надавали аналогічні довідки про статус дилера підприємств холдингу "Метінвест" і інші схожі документи. Вони не конкурували між собою на аукціоні, середня економія в таких тендерах не перевищувала 1,5%.

Крім того, у багатьох аукціонах "конкуренти" навіть не завантажували більшості документів. Тобто не збиралися вигравати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics