Close button

Екс-нардеп від Радикальної партії побив поліцейського

Екс-нардеп від Радикальної партії побив поліцейського

Колишній народний депутат від Радикальної партії і найближчий соратник Олега Ляшка Андрій Лозовий потрапив у великий скандал, повідомляє Страна.ua.

15 травня Лозовий в неадекватному стані ввалився в столичний ресторан, де почав дебоширити, після чого побився з поліцією. Так так побився, що патрульний опинився в лікарні з травмою голови. При цьому Лозового навіть не затримали.

Що сталося в "Ібісі"

Інцидент стався минулої суботи ввечері в приміщенні кулінарного будинку "Ібіс" на бульварі Лесі Українки.

Згідно з даними ЗМІ, на спецлінію "102" зателефонували співробітники закладу зі скаргою надіслати патруль, так як в приміщенні ресторану один з відвідувачів поводиться неадекватно, курить (при тому що куріння там заборонено), на зауваження персоналу не реагує.

На виклик прибув один з екіпажів патрульної поліції. Однак спілкування дебошира з поліцейським не склалося. Він вдарив його в голову.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група. Як з'ясувалося, дебоширом виявився колишній народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка - Андрій Лозовий.

За незрозумілої причини Лозовий, який давно не користується депутатським імунітетом, затриманий не був, а лише допитаний і відпущений на всі чотири сторони. У той же час потерпілий поліцейський потрапив до лікарні з травмою голови.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.345 - "Заподіяння тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків". Максимальне покарання за цією статтею - до п'яти років в'язниці.

Зараз екс-нардепу поліцією вже виписано, але ще не вручено, підозру в скоєнні злочину. Воно знаходиться на узгодженні в прокуратурі.

Зазвичай при таких обставинах винуватців затримують на місці і просять суд взяти під варту, оскільки цей злочин проти авторитету державних органів. Чому така поблажливість до "радикала" Лозового - абсолютно незрозуміло.

Ударив поліцейського і плюнув в обличчя

Потерпілого поліцейського звуть Олег Васильєв. Прибувши за викликом в ресторан, він близько 23 години виявив Лозового, який знаходився в стані сильного алкогольного сп'яніння і курив, не звертаючи уваги на прохання персоналу. І поводився вкрай агресивно.

Поліцейські вивели його на вулицю, де Лозовий почав чинити опір.

Коли його посадили на заднє сидіння поліцейської машини, він завдав удар ногою по голові Васильєву, який сидів попереду. Вдаривши ще два рази, Лозовій плюнув йому в обличчя. Довелося викликати ще один екіпаж поліції, а також "швидку".

Поліцейські опитали свідків. Офіціант розповів, що Лозовій увійшов до ресторану, сів за столик і, не зробивши замовлення, почав курити. Після зауваження, він кинув недопалок в офіціанта і зажадав викликати адміністратора. Коли той підійшов, неадекватний клієнт закурив ще одну сигарету і став вимагати власника закладу.

Коли йому в цьому відмовили, він зажадав викликати поліцію. Потім підійшов до барної стійки і скинув на підлогу посуд і кавоварку. Після прибуття поліцейських, він почав їм погрожувати, вимагати посвідчень і плюватися. Коли його виводили, Лозовий чинив опір.

Інші свідки показали те ж саме. Поліцейські зараз вивчають відео з боді-камер патрульних і з камер в закладі, а також на вулиці. Йде досудове слідство.

"Стріляв в поліцію недопалками". Що кажуть в закладі

"Це просто плювок в обличчя співробітникам і закладу. За цією ситуацією половина Печерська спостерігала. Людина зайшла відразу без маски, почала всередині закладу курити, побила посуд. Чіплялась до відвідувачів.
Не знаю, під алкоголем або під чим там він був. Скільки зауважень йому Миколаївна зробила (співробітниця закладу), я просто вийшов, щоб не відреагувати на його хамство. Щоб потім він ще не перекрутив і не виставив так, що його тут побили", - розповів співробітник закладу.

За його словами, поліція поводилася культурно, а він їх знімав на телефон, також "стріляв" по правоохоронцям недопалками.

"Це неадекватна поведінка. Цікаво, якщо він прийде сюди, як він буде дивитися нам в очі", - розповів співробітник закладу.

Ще один працівник "Ібіса" розповів, що у Лозового подібні історії тут вже бували.

"Я з ним не часто перетинався, але він вночі іноді відвідував наш заклад. Був ще у нього конфлікт, але тоді, наскільки я пам'ятаю, все обійшлося без поліції", - повідомив співробітник.

Новини

Популярні теми форуму

analytics